Căutarea Alexandrei, coordonată de clanuri de interlopi care i-au trimis pe poliţişti la adrese greşite

Alexandra şi interlopi
Alexandra şi interlopi (libertatea.ro)

Alexandra a sunat la statul român şi i-a răspuns statul paralel, o combinaţie letală de grupări mafiote, afacerişti cu bani publici, oameni ai legii umili şi limuzine Rolls-Royce de 400.000 de euro care străbat străzi de o sărăcie unde "ia-mă nene" te costă viaţa, scrie Libertatea, într-o investigaţie semnată de Cătălin Tolontan, Mirela Neag, Daniel Conţescu şi Răzvan Luţac.

- Comisarul şef Nicolae Alexe, numărul unu pe operaţiuni în poliţia Olt şi cel care a coordonat acţiunea de la Caracal, a apelat la un apropiat, Remus Rădoi "Codiţă", şeful unei reţele uriaşe şi dintre cei mai temuţi oameni din judeţ, condamnat pentru că a desfigurat un rival în bătaie.

- Libertatea publică conversaţiile incredibile de pe whatsapp dintre poliţistul Alexe şi Rădoi "Codiţă" şi mărturiile date ziarului de cei doi lideri de grupări concurente.

- De regulă informatorii dau ponturi poliţiei, iar ofiţerii decid.

- În cazul Alexandrei, a fost exact invers: poliţia a oferit numerele de telefon ale suspectului şi alte informaţii secrete către grupările populate de infractori şi care şi-au împărţit Oltenia!

- Iar Remus Rădoi "Codiţă" a trimis poliţia la două adrese false ale rivalilor din clanul Oacă în seara în care fiecare minut conta!

"Au fost demarate cele 3 percheziţii domiciliare în baza mandatelor obţinute, comisar şef Alexe Nicolae participând efectiv la una dintre percheziţii, iar adjunctul pe linie de ordine publică la o altă locaţie, la niciuna din cele 3 nefiind obţinute date sau indicii relevante în depistarea minorei. Procurorul, discutând cu echipa de localizare, le-a comunicat că au fost percheziţionate 3 locaţii, fără a avea vreun rezultat şi nu-şi explică tehnic unde este problema", se precizează în raportul MAI pe cazul Caracal, care a fost prezentat recent în CSAT.

Problema e că ambele adrese furnizate de Rădoi şi urmate de întreaga echipă operativă de pe teren, la ordinul comisarului şef Alexe, erau adrese ale oamenilor din clanul Oacă, rivalii lui Rădoi! În timp ce la cel mai înalt nivel, până la preşedintele Iohannis, statul se întreabă ce s-a întâmplat, explicaţia este oferită chiar de către cei doi şefi de grupări opuse, care ambii au vorbit ieri cu Libertatea.

- În acelaşi timp, clanul Oacă cunoştea şi el toate mişcările poliţiei, fiind prieten cu şefii poliţiei din Caracal: Mirea şi Humă, ambii implicaţi în căutarea Alexandrei.

- Cu un stat în care poliţiile paralele şi-au subordonat poliţia naţională, Alexandra n-a avut nici o şansă.

Citiţi investigaţia aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne