Cătălin Predoiu: Ponta şi Tăriceanu au "arestat" preventiv Constituţia. Şova e liber!

Cătălin Predoiu
Cătălin Predoiu (Epoch Times România)

Votul în cazul Şova este o ruşine naţională, şi, prin acest vot, Senatul controlat de premierul Victor Ponta şi condus de Călin Popescu Tăriceanu a sfidat românii, a afirmat, marţi seară, în cadrul unui comunicat de presă, prim-vicepreşedintele PNL Cătălin Predoiu, adăugând că, în acest moment, românii vor aplicarea legii şi anticorupţie, lucru demonstrat de sondajele de încredere privind Justiţia.

"Senatul lui Ponta a ignorat decizia Curţii Constituţionale şi a încălcat Constituţia. În Senatul lui Ponta, condus de Tăriceanu, a fost instaurată dictatura fărădelegii. În Senatul lui Ponta, condus de Tăriceanu, Constituţia şi CCR au fost "arestate" preventiv. Constituţia a fost arestată de Ponta, Şova este liber! Scopul operaţiunii "arestaţi Constituţia, salvaţi-l pe Şova" este protecţia Prim-ministrului Ponta faţă de Justiţie", a precizat Cătălin Predoiu.

Dan Şova este urmărit penal pentru 3 infracţiuni în legătură cu un posibil furt din bani publici prin intermediul casei de avocatură "Şova şi asociaţii", care l-a avut cândva colaborator pe avocatul Victor Ponta. În legătură cu acest dosar, procurorii anticorupţie au cerut un vot pentru încuviinţarea unei cereri de arestare preventivă a senatorului Şova.

Sarcina Parlamentului era, în opinia lui Predoiu, doar să constate că acuzaţiile nu au legătură cu opiniile politice ale domnului Şova şi să lase judecătorii să decidă dacă există motive sau nu pentru arestarea preventivă a domnului Şova.

"Prin votul senatorilor, PSD şi Ponta au arătat că legea poate fi opţională în România. Dacă eşti membru PSD, prieten şi fost partener de afaceri cu Ponta, legea se suspendă. Miza acestui vot depăşeşte persoana domnului Şova. Este vorba nu doar de posibila arestare preventivă a unui inculpat, ci şi de dreptate, de recuperarea banilor furaţi, de încrederea în instituţii şi în buna lor funcţionare, de credibilitatea şi imaginea ţării în faţa partenerilor din UE şi de intrarea în spaţiul Schengen", a continuat Predoiu.

Votul iresponsabil al PSD în cazul Şova nu afectează doar dorinţa normală de dreptate a românilor, ci, potrivit liderului PNL, loveşte în mod direct viitorul şi bunăstarea lor.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne