Carmen Dan, după plângerea Jandarmeriei privind "lovitura de stat": Sunt îndreptăţiţi să facă acest lucru

Jandarmeria Română este îndreptăţită să depună la Parchet sesizare privind tentativa de lovitură de stat de la mitingul din 10 august, a transmis ministrul de Interne Carmen Dan, a doua zi după mişcarea instituţiei care a intervenit în forţă împotriva mulţimii din Piaţa Victoriei, lăsând în urmă sute de victime.
Carmen Dan (Ministrul de Interne),
Carmen Dan (Ministrul de Interne), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a reacţionat, joi, după ce Jandarmeria Română a depus o sesizare la DIICOT în cadrul căreia acuză o tentativă de lovitură de stat la protestul din 10 august.

"Cred că fiecare are dreptul să depună o sesizare sau o plângere la parchetul competent dacă consideră că sunt motive întremeiate. Jandarmeria a depus într-adevăr o sesizare în care a expus o serie de date şi fapte rezultate în urma analizelor care s-au făcut la nivelul Jandarmeriei Române şi cred că sunt îndreptăţiţi să facă lucrul acesta pentru că ei sunt, până la urmă, cei care au avut un rol important şi determinant în gestionarea evenimentelor de la 10 august", a declarat Carmen Dan.

Întrebată care sunt elementele care ar putea duce cu gândul că a avut loc o tentativă de lovitură de stat, ministrul de Interne a replicat: "Este, aşa cum am spus, o… mai degrabă un proces-verbal, aşa cum aveau de altfel datoria să facă, depus către organul competent de Parchet. Au depus un înscris care semnalează anumite aspecte."

Presa a insistat să ştie dacă ea, ca ministru de Interne, a avut vreodată senzaţia că ar fi vorba de o tentative de lovitură de stat pe 10 august.

"Nu eu sunt cea care trebuie să stabilească ce a fost. Sunt instituţii abilitate care în baza tuturor înscrisurilor, probelor, documentelor şi verificărilor făcute ulterior, trebuie să stabilească ce a fost în spatele acestor evenimente", a răspuns Carmen Dan

Reamintim că Jandarmeria a depus o sesizare la DIICOT, pe motiv că la mitingul din 10 august s-a încercat "schimbarea ordinii constituţionale, care pune în pericol securitatea naţională", cu alte cuvinte o tentativă de lovitură de stat. Se urmează astfel linia oficială a liderilor PSD, în frunte cu Liviu Dragnea, care au avansat acest scenariu în spaţiul public.

Miza mişcării este preluarea de către DIICOT, unde conducerea a fost aleasă recent de ministrul Justiţiei Tudorel Toader, a dosarului privind represiunea, aflat pe rol la Parchetul General condus de Augustin Lazăr. Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne