Carmen Dan, cu domiciliul violat. Se plânge că i s-a plantat un dispozitiv de înregistrare

Carmen Dan a făcut plângere la Poliţie după ce a găsit în locuinţa închiriată din Bucureşti un dispozitiv de înregistrare. SRI-ul susţine că n-are niciun amestec în această poveste.
Carmen Dan(MAI),
Carmen Dan(MAI), (Florin Chirila/Epoch Times)

Ministrul de Interne, Carmen Dan, a declarat, miercuri seară, la România TV, că făcut plângere la Poliţie pentru violare de domiciliu, după ce a găsit în apartamentul închiriat în care locuieşte un dispozitiv de înregistrare. Dispozitivul a fost ridicat de IGPR pentru verificări, poliţia deschizând dosar penal pentru violare de domiciliu şi violarea vieţii private. La rândul său, SRI a transmis ulterior, prin purtătorul său de cuvânt, că dispozitivul este unul de înregistrare audio ieftin, care ar putea veni din zona privată.

"Am găsit în locuinţa mea un dispozitiv care după prima verificare pare un dispozitiv de înregistrare audio (...) într-una dintre camerele din apartamentul în care locuiesc. Fac precizarea că nu locuiesc într-o locuinţă a RAAPPS-ului şi în momentul în care am descoperit acest dispozitiv am procedat, aşa cum era normal şi firesc, am sesizat organul competent, Poliţia Română, care a făcut demersurile necesare. Înţeleg că s-a înregistrat un dosar penal", a declarat Carmen Dan, citată de Agepres, la România TV.

Ministrul a mai precizat că este vorba despre o locuinţă închiriată (nu pusă la dispoziţie de RAAPPS), iar dispozitivul a fost găsit "mascat" în interiorul unei prize.

Carmen Dan a mai precizat că, fiind membru al CSAT, are acces la informaţii clasificate şi i s-a părut firesc şi legal să anunţe organele competente.

Poziţia SRI

"Din primele noastre verificări, este un dispozitiv care ar putea proveni dintr-o zonă privată. Cel mai probabil vorbim despre un dispozitiv de înregistrare audio ieftin, care costă 2-300 de lei şi care poate fi achiziţionat de oricine de pe orice site specializat", a afirmat purtătorul de cuvânt al SRI, Ovidiu Marincea, citat de revista 22, la România TV, precizând că nici serviciile de informaţii interne şi nici cele externe nu folosesc astfel de dispozitive ieftine.

Şi, pentru a spulbera orice urmă de îndoială că SRI ar putea avea ceva de a face cu dispozitivul găsit la Carmen Dan, Marincea a ţinut să declare că "SRI este un serviciu de contraspionaj, care îi prinde pe spioni, nu spionează. SRI nu foloseşte tehnică descoperibilă de persoane neautorizate."

Nu în ultimul rând, Marincea a apreciat că acest caz este unul extrem de grav, având în vedere că un ministru şi membru CSAT găseşte în locuinţa proprie un astfel de dispozitiv.

De asemenea, purtătorul de cuvânt al SRI a mai precizat, răspunzând unei întrebări, că nu este în responsabilitatea legală a Serviciului să asigure protecţia contrainformativă a membrilor Guvernului.



România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne