Cântăreţ bulgar primeşte undă verde la Eurovision, în ciuda unei vizite făcute în Crimeea

Un concurent bulgar la Eurovision s-ar fi putut confrunta cu interdicţia de a participa sâmbătă la renumita competiţie pentru că a vizitat peninsula Crimeea, anexată Rusiei fără permisiunea autorităţilor din Kiev.
Cântăreţul bulgar Kristian Kostov.
Cântăreţul bulgar Kristian Kostov. (Getty Images)

Ucraina a anunţat că a investigat un material video în care artistul bulgar Kristian Kostov interpretează piese muzicale în peninsula din Marea Neagră în iunie 2014, la trei luni după ce Crimeea a fost anexată ilegal de Rusia.

Ucraina a interzis deja unei concurente din Rusia să intre în ţară, după ce aceasta a efectuat o vizită neautorizată în Crimeea în 2015.

Într-o declaraţie, delegaţia bulgară la Eurovision a confirmat că artistul a vizitat Crimeea “doar câteva ore” când avea 14 ani, făcând parte dintr-un grup muzical alcătuit din copii.

Serviciul Ucrainean de Securitate a confirmat că tânărul artist a vizitat Crimeea înainte să intre în vigoare o lege care interzice intrarea în teritoriul anexat fără a se trece prin punctul de frontieră ucrainean. Serviciul a precizat că, de fapt, Kristian Kostov nu încălcase legea respectivă.

Kostov, cel mai tânăr concurent din acest an, se află deja în Ucraina, urmând să participe la cea de-a doua semifinală cu melodia sa Beautiful Mess.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Cultură