Camera de Comerţ participă la a V-a Conferinţă Internaţională a Managerilor Energetici Europeni

(Epoch Times)

Camera de Comerţ şi Industrie a Moldovei împreună cu alţi peste 200 de membri ai reţelei globale a managerilor energetici europeni din 15 ţări participă la a V-a Conferinţă Internaţională a Managerilor Energetici Europeni – EUREM, care se desfăşoară în zilele de 14 - 15 mai curent, la Viena, Austria. Evenimentul are loc anual, cu scopul de a facilita schimbul de experienţă şi preluarea noilor practici în domeniul eficienţei energetice, informează Moldpres.

Potrivit lui Vladimir Didilica, vicepreşedinte al CCI, în cadrul Conferinţei EUREM sunt prezentate studii de caz şi sunt organizate traininguri pentru gestionarea calitativă a resurselor energetice. Participanţii la manifestare pot alege workshop-uri pe subiecte ce ţin de managementul energetic conform standardelor internaţionale ISO, eficienţa energetică în industria alimentară, aplicaţii fotovoltaice în comerţ şi în industrie, tehnologii de refrigerare şi condiţionare, etc.

"EUREM este un program standardizat de instruire şi o reţea de succes pentru managerii absolvenţi ai acestuia. Programul EUREM este elaborat de Germania şi se desfăşoară deja în 25 de ţări, iar în Moldova este realizat de Centrul de Formare Continuă al Camerei de Comerţ şi Industrie, începând cu anul 2011. În această perioadă, conform standardului german au fost instruiţi circa 60 de manageri energetici, inclusiv 11 funcţionari din sectorul public. EUREM garantează că fiecare manager absolvent posedă cunoştinţe de bază în toate aspectele relevante ale energeticii şi are abilităţi de a prelua know-how-ul specific pentru a implementa în practică proiecte de eficienţă energetică", a precizat vicepreşedintele CCI.

Programul de instruire EUREM derulează în 19 ţări din Uniunea Europeană (Germania, Austria, Cehia, Finlanda, Franţa, Grecia, Italia, Portugalia, Slovenia, Spania, Ungaria, Estonia, Polonia, România), precum şi în Brazilia, Egipt, Chile, alte state.

Participarea reprezentanţilor CCI a Moldovei la Conferinţa EUREM şi instruirea celor 11 funcţionari publici a fost cofinanţată de Asociaţia germană pentru cooperare internaţională – GIZ.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe