Cadrul pentru descentralizare şi regionalizare, finalizat în iunie, anunţă Liviu Dragnea

Liviu Dragnea, vicepremier în Guvernul României
Liviu Dragnea, vicepremier în Guvernul României (Epoch Times România)

Ministrul Dezvoltării Regionale şi Administraţiei Publice, vicepremierul Liviu Dragnea a anunţat sâmbătă că finalizarea cadrului pentru descentralizare şi regionalizare este planificată pentru luna iunie, iar regionalizarea nu va presupune dezvoltarea judeţelor.

Scopul principal al regionalizării este dezvoltarea echilibrată a României, aceasta fiind "la pachet" cu descentralizarea, a subliniat Dragnea.

'Ţinta noastră este că în luna iunie să finalizăm cadrul pentru descentralizare şi regionalizare. Îl punem pe masa Guvernului, apoi va intra în dezbatere publică. După ce se modifică Constituţia, dăm drumul la alegerile pentru regiuni", a declarat Dragnea la Antena 3.

Dragnea a mai precizat că regionalizarea României nu implică desfiinţarea judeţelor, dar, în ceea ce priveşte prefecturile, acest lucru nu este încă sigur.

Pe de altă parte, la nivelul cetăţenilor, împărţirea ţării va însemna micşorarea numărului de salariaţi.

"S-ar putea ca un număr semnificativ din personalul actual din instituţiile publice să caute un nou loc de muncă , pentru că sunt acţiuni care merg în paralel. (...) Când la ministere vor fi mai puţine competenţe, nu mai pot rămâne tot atâţia oameni, pentru că nu prea mai ai ce să faci", a declarat Liviu Dragnea.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne