Bugetul pe 2019 trece de Parlament. Dăncilă lansează un nou atac la Iohannis

Viorica Dăncilă
Viorica Dăncilă (Epoch Times România)

Prezentă vineri la Parlament, unde a fost votat bugetul, premierul Dăncilă a valorificat momentul pentru a-l critica pe Iohannis că a refuzat, în repetate rânduri, să-i numească miniştri pe Olguţa Vasilescu şi Mircea Drăghici. Astfel, întrebată de reporteri dacă ea crede că preşedintele va întoarce bugetul în Parlament, premierul a replicat:

"Credeţi-mă, nu ştiu ce va face domnul preşedinte, nu ştiu ce va face şi nu am ştiut ce va face când avem 70 de zile în care nu avem doi miniştri. Nu este uşor de prevăzut ce va face preşedintele", a declarat Dăncilă.

Întrebată dacă va mai discuta cu Iohannis pe acest subiect, premierul a repicat

"Eu am discutat cu domnul preşedinte, aşa cum am spus şi presei, am sunat atunci, am spus că trebuie să ştiu ce fac cu cele două portofolii. Mai mult, săptămâna viitoare se încheie interimarul. Deci vă daţi seama că nu este o situaţie confortabilă pentru România. Nici în plan intern, pentru că deja avem un buget pe care trebuie să îl punem în aplicare, şi aţi văzut că în acest buget avem foarte multe proiecte pentru autorităţi locale, foarte multe proiecte pe infrastructură, investiţii. Deci avem nevoie de miniştri titulari. Ba mai mai mult, gândiţi-vă că de săptămâna viitoare, vedeţi ritmul în care se lucrează în cadrul Consiliului Uniunii Europene, un ritm foarte alert, şi avem nevoie de miniştri pentru ceea ce avem pe agenda europeană, pe masa de lucru.

(A zis) că o să dea un răspuns. Am văzut un răspuns doar referitor la Olguţa Vasilescu nu am nici până în prezent un răspuns legat de Ministerul Transporturilor. Deci, mă întrebaţi ce va face preşedintele cu bugetul. Nu ştiu ce va face cu celălalt ministru. (...) Cred că preşedintele trebuie să îşi asume ceea ce a spus, să-şi asume şi să dea dovadă de responsabilitate pentru ceea ce face şi aici, când vorbesc de responsabilitate, mă refer atât la Ministerul Transporturilor, unde nu avem încă un răspuns, cât şi la bugetul de stat", a declarat premierul.

Reamintim în context că în Parlament majoritatea PSD-ADE a respins pe bandă rulantă toate amendamentele prin care Opoziţia cerea finanţare pentru proiecte de interes comunitar, precum grădiniţe, săli de sport, canalizare, reparaţii drumuri şi şcoli etc.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne