Brazilianul Ricardo Kaka se retrage din activitatea sportivă

Câştigător al Balonului de Aur ediţia 2007, fostul jucător al echipelor de top Real Madrid şi AC Milan şi-a anunţat duminică retragerea din viaţa sportivă.
Mijlocaşul ofensiv brazilian Kaka.
Mijlocaşul ofensiv brazilian Kaka. (FABRICE COFFRINI / AFP / Getty Images)

Mijlocaşul brazilian Ricardo Kaka a luat decizia de a se retrage din fotbal la vârsta de 35 ani.

Deţinătorul trofeului ”Ballon d’Or” decernat de FIFA în 2007 a făcut anunţul pe site-ul de socializare Twitter: "Am fost în Europa să urmăresc câteva meciuri, să simt emoţia jocului de acolo, unde fotbalul este cu adevărat la cel mai înalt nivel. Astfel, am ajuns la concluzia că este timpul să-mi închei cariera de fotbalist".

Fost jucător al echipelor de top AC Milan şi Real Madrid, el şi-a încheiat cariera la gruparea din campionatul nord-american, Orlando City FC, unde a fost cel mai bine plătit jucător din Major League Soccer, cu un salariu pe sezon de 6,6 milioane de dolari.

Legat de viitorul său, acesta a mărturisit că probabil va ocupa o funcţie de conducere la clubul din Milan, AC.

”Milan mi-a făcut recent o propunere pentru a lucra la club, zi de zi. Acestea sunt lucrurile la care voi începe să mă pregătesc şi de aici voi avea un alt rol în fotbal”.

În luna noiembrie brazilianul declarase că şi-ar putea continua cariera în China, el aflându-se în negocieri cu clubul chinez Guizhou Hengfeng Zhicheng.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport