Boris Johnson schimbă strategia. Acum vrea să facă zilnic 25.000 de teste pentru depistarea virusului Wuhan

Ministrul britanic de externe Boris Johnson.
Ministrul britanic de externe Boris Johnson. (Captură Foto)

Marea Britanie va creşte progresiv numărul testelor zilnice pentru depistarea cazurilor de coronavirus, urmând astfel recomandările Organizaţiei Mondiale a Sănătăţii (OMS), a anunţat miercuri premierul Boris Johnson.

Ţinta pe care şi-o propune guvernul britanic este de circa 25.000 de teste zilnice.

Boris Johnson a mai promis ”un efort masiv” pentru producerea unui număr suficient de ventilatoare pentru tratamentul bolnavilor de pneumonie generată de infectarea cu virus Wuhan.

 width=
Marea Britanie avea confirmate miercuri 2.626 de cazuri de coronavirus şi 99 de decese. Dar guvernul de la Londra estima, cu o zi în urmă, că numărul real al cazurilor ar fi de circa 55.000.

Criticat pentru abordarea prea slabă în combaterea coronavirusului, guvernul condus de Boris Johnson pare să-şi fi revizuit atitudinea, mai ales după ce un studiu întocmit de Imperial College London a avertizat că Marea Britanie riscă până la 260.000 de decese provocate de coronavirus, în cazul unei supraaglomerări a sistemului medical britanic.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe