"BOR răspunde cu drăcuieli" - CTP îi dă replica purtătorului de cuvânt al Bisericii

Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române
Vasile Bănescu, purtătorul de cuvânt al Patriarhiei Române (Youtube - screenshot)

Jurnalistul Cristian Tudor Popescu a reacţionat prompt după ce, în urma apariţiei articolului său "Satana în sutană", purtătorul de cuvânt al BOR, Vasile Bănescu, a ieşit în presă cu un atac dur şi "caracterizări" precum „cap pleşuv şi deloc limpede.”

"La articolul subsemnatului, „Satană în sutană”, BOR răspunde prin purtătorul său de cuvânt cu un jet lung şi noroios de vorbe de ocară, sudălmi, afuriseli, sictir, drăcuieli, pe scurt, bapeamătii. Textul meu, critic, conţine întrebări, fapte, raţionament. Fiecare cuvânt este sprijinit pe argumente. Producţiunea vorbitorului BOR mă face să mă gândesc la prestaţia purtătoarei de cuvânt a fostei primar, creatura de la televizor care se ocupă cu bălăcărirea adversarilor acesteia.

În niciun caz la un preot, un teolog, un om al Bisericii, un creştin.

Logic şi uman, nu am cum să răspund la aşa ceva.", scrie CTP în Republica.

Reamintim că CTP a criticat într-un articol faptul că patriarhul Daniel a sugerat că în 89 comuniştii au căzut de la putere fiindcă au interzis pelerinajul la moaştele Sf. Dimitrie.

"Ştăbimea Bisericii Ortodoxe Române a fost aliata lui Ucigă-l Toaca sub comunism. Ba chiar a fost Răul însuşi: satanele în sutană i-au turnat cuvios la Securitate pe credincioşii care li se mărturiseau, n-au zis nici bleau la toate crimele regimului, la distrugerea satelor, la dărâmarea şi alungarea pe roate a bisericilor, i-au cântat în strună lui Ceauşescu până în ultima clipă: pe 19 decembrie 1989, BOR îi trimitea o scrisoare de mulţumire dictatorului, ridicându-l în slăvi mai ceva ca pe Iisus Hristos. Iar pe martirii Timişoarei îi numea huligani.", a scris CTP.

La scurt timp după, Bănescu, purtătorul de cuvânt al BOR, a ieşit cu o poziţie extrem de critică şi de dură. Deşi, în discursul său, Bănescu nu pronunţa numele lui CTP, trimiterea era evidentă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne