Boicotul anti-Occident îi afectează pe cetăţenii ruşi. Preţul alimentelor creşte cu 31%

Embargoul impus de Rusia asupra importurilor alimentare occidentale a cauzat o creştere a preţurilor la alimente de 31% în ultimii doi ani, a anunţat marţi Ministerul rus pentru Dezvoltare Economică.
Supermarket în centrul Moscovei.
Supermarket în centrul Moscovei. (Captură Foto)

Kremlinul a boicotat importurile alimentare din mai multe state occidentale în august 2014 ca răspuns la sancţiunile impuse de Occident asupra Rusiei pentru anexarea peninsulei ucrainene Crimeea şi pentru rolul acesteia în conflictul ucrainean.

“Preţurile alimentare au crescut cu 31,6% în doi ani, de 1,5 ori deasupra nivelului inflaţiei”, a declarat un purtător de cuvânt al Ministerului rus pentru Dezvoltare Economică, susţinând că efectele negative ale embargoului au început deja să se reducă în cea de-a doua jumătate a anului trecut.

Creşterile la preţurile alimentare au contribuit cu 52% la inflaţia naţională în februarie 2015, dar au scăzut la 31% în iunie 2016.

“Piaţa rusească a reuşit să se adapteze noilor condiţii. Au fost găsiţi noi furnizori în primele şase luni [de la aplicarea embargoului] şi au fost făcute comenzi la preţuri mai reduse”, a declarat purtătorul de cuvânt al ministerului.

În luna iulie, Uniunea Europeană şi-a extins sancţiunile economice împotriva Rusiei până la sfârşitul anului următor, iar ca urmare, preşedintele rus Vladimir Putin a semnat un decret pentru extinderea embargoului alimentar rusesc pentru aceeaşi perioadă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe