Birchall, anunţ surpriză despre celebra Secţie pentru investigarea magistraţilor

Ana Birchall
Ana Birchall (Mihut Savu / Epoch Times Romania)

Ministrul Justiţiei, Ana Birchall, a anunţat marţi că grupul de lucru interministerial coordonat de Ministerul Justiţiei a ajuns la concluzii preliminare legate de Secţia specială de investigare a magistraţilor şi că niciuna dintre ele nu susţine funcţionarea celebrei secţii înfiinţate la dorinţa PSD în forma în care aceasta funcţionează în prezent.

Ministrul Justiţiei a mai spus că va face public raportul în maximum două săptămâni, relatează G4Media.

Declaraţia integrală a Anei Birchall:

”Din punctul de vedere al ministrului Justiţiei şi al Ministerului Justiţiei, după cum cunoaşteţi, acum ceva vreme eu am instituit un grup de lucru interministerial, la nivelul Ministerului Justiţiei, coordonat direct de către ministrul Justiţiei, prin care am încercat să aducem la aceeaşi masă, ca şi puncte de vedere, am cerut puncte de vedere atât de la instituţiile relevante din sistemul judiciar, cât şi a asociaţiilor profesionale, şi această analiză a cuprins recomandările GRECO, MCV, Comisiei de la Veneţia şi alte recomandări venite inclusiv de la fiecare român care ne-a scris în această perioadă.

După cum ştiţi, în această perioadă, se redactează următorul raport MCV, eu vineri am fost şi am avut discuţii tehnice la Bruxelles. Vă spun în premieră, noi terminăm această analiză, acest raport în perioada următoare, sper eu, în maximum 2 săptămâni. Vă spun din concluziile preliminare că sunt două concluzii destul de interesante, care au majoritatea, şi niciuna nu susţine funcţionarea în această formă a acestei instituţii. Astea sunt concluziile preliminare. Eu o să fac public acest raport, o să-l pun la dispoziţia opiniei publice”.

Reamintim că Secţia pentru investigarea magistraţilor a fost văzută de mulţi dintre magistraţi drept un buzdugan creat de PSD pentru a-i pune "cu botul pe labe" pe judecătorii şi procurorii incomozi. Înfiinţarea Secţiei a fost criticată şi de Comisia Europeană, GRECO, Comisia de la Veneţia.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne