Bashar al-Assad declară că guvernul mai are nevoie de timp pentru a câştiga lupta cu opoziţia

Imagine de arhivă a preşedintelui sirian Bashar al-Assad
Imagine de arhivă a preşedintelui sirian Bashar al-Assad (Hassan Ammar / AFP / Getty Images)

Preşedintele Bashar al-Assad a declarat, într-un interviu acordat al-Dunya TV, că guvernul mai are nevoie de timp pentru ”a câştiga lupta” împotriva forţelor rebele.

Liderul de la Damasc susţine că guvernul are de dus ”o luptă atât pe plan regional, cât şi internaţional”.

”Categoric este nevoie de timp pentru a duce (n.r. - lupta) la bun sfârşit (...) Situaţia pe teren este mai bună acum, dar sfârşitul nu a venit încă. Pentru asta mai e nevoie de timp”, a precizat preşedintele sirian, care a lăudat efortul ”eroic” al forţelor de securitate.

Rebelii ”nu vor reuşi să răspândească frica, nu o vor face niciodată. Le spun sirienilor: destinul este în mâinile voastre, nu în mâinile altora”, a spus al-Assad.

Preşedintele a ironizat dezertarea mai multor oficiali militari şi guvernamentali în ultimele luni, spunând că în acest fel s-a efectuat ”o auto-curăţare” a guvernului în special şi a ţării în general.

El a ţinut să pună capăt zvonurile privind locul în care se află după ce luptele s-au intensificat în Damasc şi a precizat că interviul are loc în palatul prezidenţial din capitală.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe