Băsescu vrea ca PMP să se numească PDL. Anunţă negocieri cu Orban

Traian Basescu
Traian Basescu (Florin Chirila\Epoch Times)

Fostul preşedinte Băsescu, actualmente aspirant la Primăria Capitalei, a anunţat luni că PMP va negocia cu PNL pentru a prelua numele de PDL şi şi-a exprimat speranţa că formaţiunea va reuşi să intre în alegerile parlamentare cu vechiul nume sub care a câştigat de două ori Preşedinţia României şi de trei ori Primăria Capitalei.

De asemenea, Băsescu a mai declarat, la B1 TV, comentând faptul că nu a fost primit în alianţa creată de PNL şi USR-PLUS, că nu exclude varianta ca formaţiunile conduse de Dan Barna şi Dacian Cioloş să fi avut o asemenea atitudine faţă de PMP tocmai pentru a sabota candidatura lui Nicuşor Dan la Primăria Capitalei.

„Este o variantă pe care eu nu o exclud, cum nu exclud nici varianta ca PNL să se bucure de un eventual eşec al PMP, adică să nu treacă pragul, în speranţa absorbirii PMP, numai că noi lucrăm acum şi chiar vom avea negocieri cu PNL să ne permită să reluăm numele tradiţional al PDL, care este un partid care a dat două funcţii de Preşedinte al României şi trei mandate de primar general. Deci este un partid care, din păcate, şi-a răsturnat propria istorie – e adevărat, o istorie nouă – în mod mult prea uşor în tradiţia Brătienilor. PDL, repet, este un partid care a câştigat de trei ori Primăria Capitalei şi de două ori Preşedinţia României”, a declarat Băsescu la B1.

Întrebat dacă asta înseamnă că PMP se pregăteşte să redevină PD-L, fostul preşedinte a răspuns: „Se pregăteşte să aibă o negociere cu PNL, să fie de acord să preluăm numele de PD-L, care s-a topit în PNL cu ocazia fuziunii”.

Referitor la faptul că revenirea la numele de PDL ar putea presupune în mod obligatoriu şi un acord din partea PNL, Traian Băsescu a explicat: „Noi nu ştim ce condiţii de radiere a PD-L s-au pus şi pentru a nu deschide procese inutile de schimbare a numelui trebuie să ne înţelegem cu ei pentru a fi de acord să preluăm numele PD-L, pentru un motiv simplu – toţi membrii PMP sunt PD-L-işti. PD-L-işti care n-au vrut să devină urmaşi ai lui Brătianu. Au zis, nu vrem urmaşii Brătienilor, vrem să cinstiţi urmaşii lui Petre Roman, că asta suntem!”

Despre posibilitatea ca PMP să figureze sub denumirea de PD-L la alegerile generale din 2020, Traian Băsescu a subliniat: „Sperăm că va fi posibil, da!”

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne