Băsescu: În momentul de faţă, scutul de la Deveselu a devenit mai actual ca oricând

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Epoch Times România)

Scutul antirachetă de la Deveselu se dovedeşte un element important de securitate în regiune în contextul tensiunilor din Orientul Mijlociu, opinează Traian Băsescu. Potrivit fostului preşedinte al ţării, scutul ar putea fi folosit dacă Iranul va ataca un aliat al Statelor Unite.

„Acum îl putem lua şi pe Putin la Deveselu, să vadă că sistemul de acolo e orientat în primul rând pentru a preveni lovituri ale Iranului.

În momentul de faţă a devenit mai actual ca oricând scutul, ca o nevoie de securitate, nu doar pentru România, ci pentru toată regiunea pe care scutul o protejează. Să sperăm că în curând va fi gata şi investiţia din Polonia, ceea ce va genera securitate în aproape toate ţările Uniunii Europene”, a declarat Traian Băsescu, într-o intervenţie la Digi24.ro

Fostul şef al statului a mai precizat că scutul ar putea fi folosit în contextul în care Iranul ar dori să dea o lovitură unui aliat al SUA:

„Să lovească SUA e foarte greu. Dar ar putea să-i dea prin cap nevoia de a-şi arăta capabilităţile militare, încercând să lovească un aliat al SUA. În ceea ce ne priveşte, nu există dubii că România e aliat al SUA”, a afirmat Traian Băsescu.

Reamintim că NATO a anunţat că monitorizează îndeaproape situaţia din regiunea Orientului Mijlociu, unde tensiunile au escaldat după ce generalul iranian Qassem Soleimani a fost ucis într-un raid american în Irak.

Ulterior, după ce baze irakiene din Bagdad care găzduiau militari americani au fost atacate cu mortiere precum şi în urma declaraţiilor inflamatorii făcute de o mulţime de oficiali iranieni cu privire la răzbunarea asupra SUA pentru raidul cu drone care l-a ucis pe generalul Qassem Soleimani, preşedintele american Donald Trump a avertizat Teheranul pe Twitter: „Nu mai ameninţaţi!”

"Iranul vorbeşte foarte îndrăzneţ despre vizarea anumitor active ale SUA drept răzbunare pentru că au scăpat lumea de liderul lor terorist". "[Soleimani] tocmai a ucis un american şi i-a rănit grav pe mulţi alţii, să nu mai vorbim de toţi oamenii pe care i-a omorât de-a lungul vieţii, inclusiv de câteva sute de protestatari iranieni. El deja ataca Ambasada noastră şi planifica lovituri suplimentare în alte locuri. De mulţi ani Iranul nu face decât probleme".

Donald Trump a continuat avertizând: "Să fie un avertisment. Dacă Iranul loveşte orice american sau active americane, vom viza 52 de ţinte iraniene (reprezentând cei 52 de ostatici americani luaţi de Iran cu mulţi ani în urmă), unele la un nivel foarte ridicat şi importante pentru Iran şi cultura iraniană. Acele ţinte, precum şi Iranul, VOR FI LOVITE FOARTE RAPID ŞI FOARTE DUR. SUA nu mai acceptă ameninţări!"

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne