Băsescu: Cu demiterea lui Birchall de la Justiţie, Guvernul PSD pierde un om foarte credibil în SUA

Traian Băsescu
Traian Băsescu (Eugen Horoiu/Epoch Times)

Fostul preşedinte Traian Băsescu a declarat, vineri, la Digi24 că odată cu demiterea din funcţie a ministrului Justiţiei, Ana Birchall, Guvernul social-democrat a pierdut un om foarte credibil în SUA.

„Ce au pierdut pesediştii, Guvernul este legat de credibilitatea doamnei Birchall în SUA. Dacă peste câteva luni doamna Birchall ar fi explicat la departamentul de stat că s-au făcut progrese şi că una, două, trei, patru, cinci probleme sunt rezolvate, vă asigur că ar fi fost crezută. Au pierdut un om foarte credibil în SUA”, a afirmat Băsescu.

Totodată, liderul PMP a opinat că motivul pentru care Birchall a fost schimbată din funcţia de ministru al Justiţiei ar fi acela că aceasta este o femeie cu care „nu prea e de negociat”.

„Birchall pare o femeie cu care nu prea e de negociat. Dânsa a spus că va implementa integral observaţiile GRECO şi ale Comisiei de la Veneţia. Şi aici rămâne de văzut cât de absolutist trebuie să fii în punerea în aplicare a unor rapoarte, pentru că va pot arăta zeci, sute de soluţii date de organisme internaţionale pentru România, care au fost un eşec, în toată perioada de tranziţie. Guvernele nu trebuie să fie nişte păpuşi executante, pentru că nu cel care a făcut un raport răspunde, ci Guvernul Naţional. Ei vin şi pleacă. Peste doi ani nici nu mai sunt aceiaşi experţi, sunt alţii. Nimeni nu îi trage la răspundere pentru aplicarea unei soluţii greşite, ci guvernele rămân responsabile”, a precizat Băsescu.

Aprecierile fostului preşedinte vin în contextul în care, vineri, după cex-ul PSD, premierul Viorica Dăncilă a anunţat că locul Anei Birchall în funcţia de ministru al Justiţiei va fi luat de Dana Gîrbovan.

Dana Gîrbovan s-a remarcat în ultima perioadă prin susţinerea unor iniţiative legislative promovate de coaliţia PSD- ALDE, printre care şi înfiinţarea mult criticatei Secţii pentru Investigarea Magistraţilor. De asemenea, Gîrbovan a fost un critic acid al DNA şi a criticat şi ultimul raport GRECO, catalogându-l drept unul cu erori grosiere. Mai merită menţionat că în timp ce parte dintre confraţii ei de breaslă o critică, pe de altă parte Sputnik, oficiosul rusesc, o laudă adesea.

Detalii aici.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne