Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială vor fi lichidate

(photos.com)

Banca de Economii, Unibank şi Banca Socială din Republica Moldova vor fi lichidate, potrivit declaraţiei guvernatorului Băncii Naţionale a Moldovei (BNM), Dorin Drăguţanu, făcute publică după şedinţa Comitetului Naţional pentru Stabilitate Financiară.

Dorin Drăguţanu a precizat că procesul de pregătire pentru lichidarea celor trei bănci va dura în jur de două luni. În această perioadă, plăţile sociale urmează să fie transferate către Poşta Moldovei, iar conturile instituţiilor şi depozitele vor fi transferate către alte bănci, menţionează independent.md.

Guvernatorul BNM a afirmat că până la lichidarea celor trei bănci au mai rămas doar trei paşi: „Sunt necesare câteva măsuri de pregătire a lichidării ordonate. Este vorba despre transferul plăţilor către Poşta Moldovei, transferul conturilor trezoreriale ale instituţiilor publice la alte bănci şi transferul depozitelor persoanelor fizice şi juridice. Este important de menţionat că depozitele persoanelor fizice şi juridice sunt asigurate. Garanţiile emise de guvern în valoare de peste 14 miliarde de lei acoperă cheltuielile”.

În ceea ce îi priveşte pe angajaţii acestor bănci, Drăguţanu a adăugat că nu le vor fi asigurate alte locuri de muncă, precizând că „nu există nici o obligativitate a angajatorului de a-i găsi un alt loc de muncă. Totul se face strict în conformitate cu legislaţia în vigoare şi cu respectarea codului muncii”.

Lichidarea băncilor devalizate este una dintre recomandările Fondului Monetar Internaţional, cu care Republica Moldova îşi doreşte să ajungă la un nou acord în această toamnă.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră deFacebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe