Auto: Robert Vişoiu s-a clasat pe podium în prima cursă GP3 Series de la Budapesta

(Paul Gilham / Getty Images)

Pilotul român Robert Vişoiu (Arden Internaţional) a ocupat locul al treilea în prima cursă de la Budapesta, sâmbătă, în competiţia de automobilism GP3 Series, pe circuitul Hungaroring, în timp ce duminică s-a clasat pe locul al cincilea.

Vişoiu (18 ani) a revenit pe circuitul maghiar după ce anul trecut ieşise învingător şi a încheiat calificările de sâmbătă dimineaţa cu al patrulea rezultat, la doar o zecime în spatele lui Richie Stanaway. Bucureşteanul a plecat foarte bine din grilă şi a intrat în primul viraj de pe poziţia secundă, în spatele lui Stanaway. Vişoiu a fost cel mai rapid în primele tururi şi a rămas în permanenţă în plasa neozeelandezului de la Status GP. Vişoiu a lansat cel mai important atac cu 4 tururi înainte de final. Stanaway s-a apărat riscant, dar a rezistat. Din păcate, cu un tur şi jumătate înainte de final, Robert a greşit în şicană şi a căzut pe locul 3, acolo a încheiat cursa, reuşind primul său podium din sezonul 2014.

Richie Stanaway (Status Grand Prix) a ocupat primul loc cu timpul de 27 min 36 sec 453/1000, urmat de britanicul Nick Yelloly (Status Grand Prix), 27 min 39 sec 059/1000, şi de Vişoiu, 27 min 39 sec 286/1000.
"Sunt foarte mulţumit de rezultat. Mai ales că în tribunele de pe Hungaroring au fost mulţi români. Asta m-a motivat şi m-a obligat în acelaşi timp. În antrenamente nu am putut duce la bun sfârşit simularea de cursă pentru că m-am răsucit. În calificări m-am simţit mult mai bine, iar în cursă, pentru prima dată anul acesta, maşina a fost setată ideal. A fost reglajul de care aveam nevoie şi cred că puteam câştiga fără acea mică ratare. Trebuie să mulţumesc echipei şi în acelaşi timp să sper că voi avea parte de constanţă. Ceea ce îmi doresc este să recuperez cât mai multe puncte până la finalul anului", a declarat Robert Vişoiu, potrivit unui comunicat.

Duminică dimineaţa, deşi a plecat al şaselea în cea de a doua cursă, Robert a câştigat două poziţii după start. La scurt timp a fost depăşit, însă, de britanicul Alex Lynn, component al filierei Red Bull. Din acel moment şi până la sfârşit, Robert a făcut o cursă de siguranţă şi a încheiat pe locul 5.

Victoria a revenit elveţianului Patrick Niederhauser (Arden Internaţional), în 27 min 31 sec 893/1000, urmat de britanicii Dino Zamparelli (ART Grand Prix), 27 min 33 sec 397/1000, Jann Mardenborough (Arden Internaţional), 27 min 39 sec 333/1000, Alex Lynn (Carlin), 27 min 40 sec 047/1000, şi Robert Vişoiu (Arden Internaţional), 27 min 42 sec 257/1000 etc.

"Evoluţia celor de la Team Arden este vizibilă. Am încercat să anulez regula care spune că cei care fac curse bune sâmbăta au probleme duminica. Din păcate, am rulat prea mult în plasa lui Lynn şi asta a influenţat în mod negativ uzura pneurilor. Arden şi-a plasat toţi cei trei piloţi în zona punctelor, lucru care îmi dă speranţe pentru cea de a doua parte din sezon", a declarat Robert Vişoiu.

În clasamentul general, după cinci etape, românul are 22 de puncte şi ocupă locul 12. Alex Lynn este lider, cu 134 puncte, urmat de Richie Stanaway, 103 p, suedezul Jimmy Eriksson şi britanicul Emil Bernstorff, 85 puncte fiecare, etc.
Următoarea etapă se va desfăşura la Spa-Francorchamps (Belgia), pe 23 şi 24 august.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Sport