Austria ar putea introduce controale mai stricte la frontiere

Sebastian Kurz
Sebastian Kurz (John Macdougall/AFP/Getty Images)

Cancelarul austriac Sebastian Kurz a declarat că noul acord al Germaniei privind imigraţia, care aparent a pus capăt unei crize politice în guvernul Angelei Merkel, ar putea determina Austria să introducă controale mai stricte la frontierele cu Italia şi Slovenia.

Kurz a precizat că acordul german a evidenţiat necesitatea unor graniţe externe puternice, potrivit Euronews.

“Un lucru ne este clar: suntem pregătiţi pentru toate scenariile şi suntem de asemenea pregătiţi să luăm toate măsurile necesare pentru a preveni pierderi provocate nu doar republicii noastre, ci şi populaţiei din Austria.”

“Suntem pregătiţi să răspundem la măsurile naţionale ale germanilor cu impunerea de măsuri la graniţele noastre, în special la cele sudice.”

Preşedintele Comisiei Europene, Jean-Claude Juncker, a declarat din Strasbourg că încă este analizată legalitatea acordului german.

Comentariile lui Kurz au fost făcute pe fondul câtorva dispute privind imigraţia în Europa: în sânul guvernul german, între Germania şi Italia şi între landul german Bavaria şi Austria.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe