Australian Open 2019. Serena Williams, viitoarea adversară a numărului unu mondial (WTA)

Simona Halep a trecut fără probleme în optimile turneului de Mare Şlem de la Melbourne de Venus Williams, sâmbătă, scor final 6-2, 6-3, pentru că acum să o aibă ca adversară în continuare pe sora mai mică a acesteia, Serena.
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams.
Jucătoarea americană de tenis Serena Williams. (Getty Images)

Fosta regină a tenisului feminin mondial pentru mulţi ani la rând, americanca Serena Williams, este viitoarea adversară a Simonei Halep pe tabloul principal de simplu a Grand Şlam-ului de la Melbourne, cele două campioane ale sportului alb urmând a se duela pentru a 10-a oară.

Veterana de 37 de ani, care în momentul de faţă ocupă poziţia 16 în clasamentul WTA, o va întâlni pe câştigătoarea titlului de cea mai bună jucătoare a anului 2018, în optimile competiţiei australiene.

În duelurile directe, sportiva din Statele Unite are un avantaj destul de confortabil de 8-1, singurul succes al Simonei datând din 2014, înregistrat la Turneul Campioanelor, scor final 6-0, 6-2. Ultima lor întâlnire fiind în sferturile de la US Open 2016, pe atunci ea ocupând fotoliul de lider WTA.

"Va fi grozav. Nu cred că am jucat împotriva numărului 1 mondial, de când am revenit. Aşa că, da, va fi foarte bine!" a mărturisit Serena în scurtul interviu de după succesul înregistrat în faţa ucrainiencei Daiana Iastremska cu 6-2, 6-1.

Serena Williams deţine în prezent 7 titluri de Mare Şlem cucerite la Melbourne.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport