Aur şi încă 5 medalii pentru elevii români la Balcaniada de Matematică

Medalii
Medalii (alba24.ro)

Elevii români au obţinut o medalie de aur, două de argint şi trei de bronz la cea de-a 34-a ediţie a Olimpiadei Balcanice de Matematică desfăşurată în perioada 2 – 7 mai la Ohrid, Macedonia, potrivit unui comunicat al Ministerului Educaţiei.

Medaliat cu aur şi la Balcaniada de anul trecut, Mircea Ciprian Bonciocat (Colegiul Naţional „Tudor Vianu” din Bucureşti) a reuşit să-şi egaleze performanţa, cu atât mai relevantă cu cât a fost obţinută, din nou, cu punctaj maxim (40 de puncte).

Medaliile de argint au revenit lui Mihnea-Gabriel Doica (Liceul Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Dragoş Manea (Colegiul Naţional „Andrei Şaguna” din Braşov).

Mihnea-Andrei Ocian (Colegiul Naţional de Informatică „Tudor Vianu” din Bucureşti), Andonie Ciocan (Liceul Teoretic Internaţional de Informatică din Bucureşti) şi Theodor-Mihai Ilian (Colegiul Naţional „Mircea cel Bătrân” din Constanţa) au fost medaliaţi cu bronz.

Delegaţia României a fost condusă de conf. univ. dr. Cătălin Gherghe de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii din Bucureşti şi însoţită de conf. dr. Mihai Chis de la Facultatea de Matematică şi Informatică a Universităţii de Vest din Timişoara.

Competiţia a presupus rezolvarea individuală a patru probleme de geometrie, teoria numerelor, combinatorică şi algebră, în cel mult patru ore şi treizeci de minute.

La Olimpiada Balcanică de Matematică au participat echipe din: Albania, Bosnia şi Herzegovina, Bulgaria, Cipru, Macedonia A, Grecia, Muntenegru, Republica Moldova, România, Serbia şi Turcia (ţări membre), precum şi echipe din Arabia Saudită, Azerbaidjan, Italia, Kazahstan, Kârgâzstan, Macedonia B, Turkmenistan, Marea Britanie şi Qatar (ţări invitate).

Conform regulamentului de organizare şi desfăşurare, fiecare stat participant, cu excepţia celui organizator, are dreptul să înscrie în concurs o echipă formată din maximum 6 elevi din învăţământul liceal, a căror vârstă nu depăşeşte 20 de ani la data desfăşurării competiţiei.

Etapele Olimpiadei de Matematică din România şi străinătate sunt susţinute de Ministerul Educaţiei Naţionale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne