Atac cu cuţitul în Londra soldat cu un mort şi cinci răniţi

O femeie a fost ucisă şi alte câteva persoane au fost rănite într-un atac cu cuţitul în Russell Square, în centrul Londrei. Poliţia a declarat că terorismul este un posibil motiv al acestui incident.
O echipă a ambulanţei ridică trupul unei femei ucise în Londra în noaptea zilei de 3 august 2016.
O echipă a ambulanţei ridică trupul unei femei ucise în Londra în noaptea zilei de 3 august 2016. (Justin Tallis/AFP/Getty Images)

În cadrul unui atac cu cuţitul în centrul Londrei a murit o femeie şi alte cinci persoane au fost rănite. Poliţia a fost chemată miercuri la ora 22:33 BST după ce s-a raportat că un bărbat atacă şi răneşte oamenii cu un cuţit.

Una dintre victime, o femeie de peste 60 de ani, a fost tratată la faţa locului dar a murit puţin timp mai târziu.

Un tânăr de 19 ani a fost arestat la ora locală 22:39, după ce un ofiţer de poliţie a folosit un pistol cu şocuri electrice pentru a-l imobiliza pe atacator. Poliţia Metropolitană a declarat că sănătatea mintală este un factor semnificativ în acest incident.

Alte două femei şi trei bărbaţi au fost răniţi în atac, a confirmat ulterior Scotland Yard.

Londra va desfăşura un număr suplimentar de 600 de poliţişti înarmaţi pentru a se alătura celor 2.200 de ofiţeri dotaţi cu arme de foc ce activează în capitala britanică, pentru a face faţă diverselor tipuri de ameninţări. Dar, majoritatea celor 31.000 de ofiţeri de poliţie din Londra nu sunt înarmaţi.

După atacurile teroriste din Franţa şi Germania în luna iulie, Marea Britanie se află de asemenea în stare de alertă ridicată. Ţara nu a experimentat un atac terorist major din 2005 – când un grup de jihadişti islamişti au detonat o bombă într-un tren londonez, omorând 26 de persoane – dar rapoartele sugerează că Marea Britanie rămâne o ţintă.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe