Atac cu armă albă în Japonia, soldat cu 19 morţi şi zeci de răniţi

Cel puţin 19 persoane au fost ucise marţi la un centru pentru persoane cu handicap din Sagamihara, lângă Tokyo. Atacatorul s-a predat poliţiei.
Centrul Tsukui Yamayuri  Garden din Japonia, locul unui atac cu armă albă în 25 iulie 2016.
Centrul Tsukui Yamayuri Garden din Japonia, locul unui atac cu armă albă în 25 iulie 2016. (Captură Foto)

În primele ore ale zilei de marţi un bărbat înarmat cu un cuţit a atacat un centru pentru persoane cu handicap din Sagamihara, lângă Tokyo.

Atacatorul a ucis cel puţin 19 persoane şi, conform unor rapoarte, a rănit peste 40. Aparent, patru dintre rezidenţi au murit de infarct miocardic. Echipele de urgenţă au răspuns atacului şi persoanele rănite au fost duse la şase spitale diferite din zona vestică a capitalei nipone.

Bărbatul în vârstă de 26 de ani, care a fost identificat de postul naţional de televiziune NHK ca fost angajat al centrului atacat, s-a predat poliţiei după aproximativ două ore. El a fost arestat pentru crimă şi intrare ilegală pe o proprietate privată.

Conform poliţiei citate de ziarul Asahi Shimbun, atacatorul a declarat că toate persoanele cu handicap ar trebui să dispară.

Personalul centrului a sunat la poliţie în jurul orei locale 2:30 a.m., raportând că un bărbat înarmat se află la Tsukui Yamayuri Garden.

Sagamihara se află în prefectura Kanagawa, la aproximativ 40 km sud-vest de Tokyo. Centrul a fost înfiinţat de guvernul local şi are în grijă persoane cu diverse dizabilităţi.

Omorurile în masă sunt relativ rare în Japonia, care are legi extrem de stricte pentru controlul armelor. Atacul din Sagamihara este cel mai sângeros din ultimele câteva decenii.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe