Armenia: Criza continuă. Concesiile făcute de putere nu reuşesc să opească demonstraţiile

Nikol Pashinia, lider al protestelor anti-guvernamentale din Armenia, discută cu susţinătorii după eliberarea sa din custodia autorităţilor în Erevan, 23 aprilie 2018.
Nikol Pashinia, lider al protestelor anti-guvernamentale din Armenia, discută cu susţinătorii după eliberarea sa din custodia autorităţilor în Erevan, 23 aprilie 2018. (Karen Minasyan/AFP/Getty Images)

Protestele au continuat în Armenia, în ciuda faptului că partidul de guvernământ a anunţat că nu va propune un candidat la funcţia de prim-ministru.

Liderul opoziţiei, Nikol Pashinyan, a cerut ca Parlamentul să-l desemneze premier săptămâna viitoare, după care a promis că va organiza alegeri parlamentare în baza unor noi legi.

Cele mai multe proteste au rămas paşnice, dar au afectat stabilitatea Armeniei, după ce demonstranţii au început să acuze tot mai mult conducerea de corupţie.

Demisia lui Serzh Sargsyan, care fusese numit prim-ministru după ce a fost preşedinte timp de 10 ani, nu a reuşit să-i liniştească pe protestatari.

Pashinyan a cerut demonstraţii non-violente, spunând că trebuie să fie recunoscută victoria poporului. El a cerut susţinătorilor să îşi intensifice protestele în capitala Erevan, pe 1 mai, când urmează să fie ales noul prim-ministru.

Alegerile parlamentare nu sunt programate să aibă loc până în 2022, dar dacă Parlamentul nu va decide numirea unui nou premier, sunt prognozate anticipate.

Deşi Pashinyan nu are suficient sprijin în Parlament pentru a fi ales prim-ministru, el a insistat că are sprijinul poporului armean.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe