Aproximativ 7,7 kilograme de canabis, descoperite de poliţiştii de frontieră

(Justin Sullivan / Getty Images)

Poliţiştii de frontieră de la Calafat au găsit 7,72 de kilograme de canabis ascunse într-un maşină condusă de un cetăţean polonez care venea din Grecia. Grănicerii au descoperit drogurile cu ajutorul câinelui special dresat în acest sens. Acestea erau ascunse în roata de rezervă şi în scaunul din faţă al autoturismului.

"Duminică, în jurul orei 12.00, la Punctul de Trecere a Frontierei Calafat s-a prezentat pentru a intra în ţară, la volanul unui autoturism marca Peugeot, cetăţeanul polonez Edward J., în vârstă de 33 ani. Bărbatul era însoţit de cetăţeana poloneză Natalia W., în vârstă de 22 ani, şi cei doi se deplasau din Grecia cu destinaţia finală Polonia", afirmă Poliţia de Frontieră.

Poliţiştii de frontieră au efectuat un control amănunţit al autoturismului, ajutaţi fiind de câinele de serviciu care a semnalat existenţa unor substanţe stupefiante.

În urma controlului realizat de către lucrători vamali şi de poliţişti de frontieră au fost depistate, ascunse sub scaunele din faţă şi în roata de rezervă, 20 de colete învelite în folie de plastic, care conţineau o substanţă vegetală.

"În urma testelor preliminare, substanţa, în greutate totală de 7,72 kg, a reacţionat pozitiv la cannabis", a informat Poliţia de Frontieră.

Maşina a fost indisponibilizată la sediul Servicului Teritorial al Poliţiei de Frontieră Dolj. Poliţiştii de frontieră le-au întocmit celor doi cetăţeni polonezi acte premergătoare de cercetare penală pentru introducere sau scoatere din ţară de droguri de risc, cei în cauză fiind prezentaţi procurorilor DIICOT Craiova, în vederea dispunerii măsurilor legale.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne