Aproape 1.000 de invitaţi la premiera de gală a filmului "Poziţia copilului"

Luminiţa Gheorghiu, actriţă
Luminiţa Gheorghiu, actriţă (Epoch Times România)

Aproximativ 1.000 de invitaţi au participat luni seară la premiera de gală a filmului "Poziţia copilului", premiat cu Ursul de Aur la Festivalul de la Berlin. Printre personalităţile prezente la evenimentul organizat la Sala Mare a Teatrului Naţional, s-au numărat: regizorul Nae Caranfil, soprana Angela Gheorghiu şi principele Nicolae.

În foaierul teatrului a fost expus Ursul de Aur, iar actorii din film şi soprana Leontina Văduva, care are o apariţie specială în film, au fost întâmpinaţi cu covorul roşu.

Publicul va putea viziona filmul miercuri, de la ora 20, la Cinema City din AFI Cotroceni din Capitală. La începutul evenimentului, spectatorii vor putea să discute şi să facă fotografii cu protagoniştii filmului: regizorul Călin Peter Netzer, producătoarea Ada Solomon, actorii Bogdan Dumitrache, Luminiţa Gheorghiu, Adrian Titieni, Ilinca Goia, Nataşa Raab şi Florin Zamfirescu.

În timpul weekend-ului, actorii se vor întâlni cu publicul din Ploieşti, Cluj, Braşov, Târgu-Mureş, Constanţa şi Craiova şi vor răspunde întrebărilor, la finalul proiecţiilor. Filmul va mai fi prezentat la Bistriţa vineri, la Centrul Multicultural Sinagoga, de la ora 20, la Slobozia, la Casa de Cultură a Municipiului tot vineri, de la ora 19, iar sâmbătă şi duminică, de la 15.

"Poziţia copilului" este primul lungmetraj românesc premiat cu Ursul de Aur la Festivalul Internaţional de Film de la Berlin. Filmul va fi vizionat şi de spectatori din Franţa, Germania, Austria, Elveţia, Grecia, Serbia, Muntenegru, Australia, Noua Zeelandă şi Taiwan.

În afară de Ursul de Aur, filmul a câştigat şi premiul FIPRESCI (Federaţia Internaţională a Criticilor de Film) la Berlinală. În rolurile principale joacă Luminiţa Gheorghiu şi Bogdan Dumitrache care interpretează o mamă şi un fiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură