Antonescu: Plecarea mea de la Cotroceni a fost un gest simbolic

Crin Antonescu, preşedinte PNL
Crin Antonescu, preşedinte PNL (Epoch Times România)

Liderul PNL Crin Antonescu consideră că a făcut un gest simbolic plecând luni de la ceremonia de învestitură a Ramonei Mănescu în funcţia de ministru al Transporturilor. El şi-a imaginat că ceea ce vă spune Traian Băsescu cu această ocazie nu are importanţă.

Preşedintele PNL Crin Antonescu şi-a cerut scuze şi a explicat că a fost într-adevăr un gest nepoliticos, dar a vrut să fie simbolic pentru a arăta că Traian Băsescu nu mai are legitimitate să vorbească despre anumite domenii.

“Am plecat pentru a arăta public că, pentru mine, discursul ce avea să urmeze, legat de Ministerul Transporturilor din gura lui Traian Băsescu nu prezintă, nu mai poate să prezinte nicio credibilitate. Un om care uzând de prerogativele şi de tertipurile pe care această funcţie i le oferă prelungeşte cu 45 de zile numirea unui ministru sau altul la Transporturi în perioada şi cu problematica pe care o cunoaştem la acest Minister, venind după aceea şi făcând morală că a durat foarte mult până când s-a desemnat un ministru, nu poate fi sau nu mai poate fi, în niciun fel, pentru mine, credibil vorbind despre interesul naţional reflectat în domeniul Transporturilor”, a declarat Crin Antonescu, într-o emisiune Antena 3.

Crin Antonescu şi-a susţinut comportamentul spunând ca şi preşedintele Traian Băsescu a plecat de la şedinţa din Parlament, înainte ca Parlamentul să dezbată asupra suspendării sale.

"Fără îndoială că acesta a fost unul nepoliticos şi nu-mi face nicio plăcere să fac gesturi nepoliticoase. Sigur, nu de la Traian Băsescu primim gesturi de politeţe şi de respectare a funcţiilor. Vă aduceţi aminte că, aşa cum astăzi a fost nepoliticos din partea mea azi să plec atunci când preşedintele se pregătea să vorbească, cel puţin la fel de nepoliticos a fost când, de pildă, domnia sa în Parlamentul României şi în faţa Parlamentului României l-a ascultat, domnia sa a ieşit din sală. Nu putem să uităm gesturi mai mici, dar la fel de puţin elegante, atunci când a refuzat să dea mâna, ceea ce e tot o convenţie ca şi eu dau mâna cu domnul Băsescu, deşi nu-mi face nicio plăcere, dar este un gest minimal de respect, să fi dat mâna cu miniştrii pe care tocmai îi investea. Deci, este un gest simbolic pur ostentativ, pe care nu mi-a făcut plăcere să-l fac, dar am simţit nevoia să-l fac. Nu am tulburat nicio ceremonie, ceremonia propriu-zis se încheiase”, a afirmat Crin Antonescu.

Preşedintele Traian Băsescu a părăsit plenul Parlamentului atunci când Crin Antonescu se pregătea să ia cuvântul, în şedinţa în care preşedintele a fost suspendat de Parlament.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne