Antonescu nu vrea ca Geoană să reprezinte Guvernul României

Mircea Geoană
Mircea Geoană (Epoch Times România)

PNL nu vrea ca Mircea Geoană să fie membru al guvernului, a subliniat Crin Antonescu afirmând că dacă liberalii din Cabinet nu i-au spus acest lucru premierului Victor Ponta este problema lor. Liderul PNL s-a referit la faptul că premierul Victor Ponta l-a numit pe Mircea Geoană în funcţia de Înalt Reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică.

"Nu am ce să îi reproşez domnului Victor Ponta. Dacă liberalii din Guvern au avut ştiinţă de chestiunea asta şi nu i-au spus domnului Ponta că îl poate numi pe domnul Geoană reprezentant al său personal unde vrea, dar nu şi al Guvernului din care facem parte, atunci este vina lor. (...) Şi nu are importanţă al cui reprezentant şi pe lângă cine este domnul Geoană, hai să fim serioşi", a menţionat Crin Antonescu.

Totodată, liderul PNL a afirmat că nu a fost informat în ce priveşte numirea lui Geoană, acest lucru aflându-l din presă.

Mircea Geoană: Guvernul, mai mult decât suma partidelor

Ca replică la afirmaţiile lui Crin Antonescu, Mircea Geoană a scris pe Facebook că "proiectele bune pentru ţară nu sunt pesediste sau liberale sau pedeliste". Guvernul României, ca şi Preşedinţia sau Parlamentul, reprezintă mai mult decât suma partidelor sau politicienilor ce le ocupă vremelnic. Asta face diferenţa dintre un simplu politician şi un om de stat. Poate nu e prea târziu ca domnul Antonescu să înveţe asta".

Senatorul PSD Mircea Geoană a fost numit, printr-o decizie a premierului Victor Ponta, Înalt Reprezentant al primului-ministru pentru promovarea proiectelor economice strategice şi de diplomaţie publică.

Conform deciziei respective, publicate miercuri în Monitorul Oficial, postul pe care-l va ocupa Geoană a fost înfiinţat în cadrul Cancelariei premierului, fiind vorba despre o funcţie onorifică şi neremunerată.

Preşedintele PNL i-a cerut, joi, lui Victor Ponta să aleagă între Klaus Iohannis şi Dan Voiculescu "Dl Ponta până luni trebuie să ia o decizie, vrea să facă guvernul în continuare cu noi, bine, vrea să aibă singur un guvern cu de-alde Daniel Constantin, să facă tumbe, să dea ordine". În caz contrar, "rupem frumuşel" actualul guvern, "dl Ponta demisionează, după aceea îşi strânge oştirile, se duce la Cotroceni, îşi ia alt mandat", a spus Antonescu.

Opinia lui Cristian Preda

Europarlamentarul Cristian Preda critică pe blogul său modul în care V. Ponta l-a numit pe Mircea Geoană, "nefericitul candidat din 2009" pe Înaltul său post. Preda arată că pentru a-i face cadou lui Geoană un post a cărui titulatură este atât de pompoasă încât trebuie să fi stârnit gelozia lui Şova şi Corlăţean, Ponta a încălcat „în mod clar Constituţia”.

"Nu e plătit, dar are buget, nu e formal învestit ca ministru, dar are atribuţiile unui super-ministru, nu e în guvern, dar are parte de sprijin din partea Cancelariei precum primul-ministru!", a afirmat Cristian Preda referitor la faptul că Victor Ponta l-a numit pe Mircea Geoană Înalt Reprezentant al Primului-Ministru în scopul de a crea parteneriatul între Guvernul Ponta şi Guvernul Comunist Chinez.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne