Angela Merkel a acceptat invitaţia în Israel din partea premierului Benjamin Netanyahu

Premierul israelian Benjamin Netanyahu intr-o conferinţă de presă cu cancelarul german Angela Merkel, la Ierusalim, 31 ian 2011.
Premierul israelian Benjamin Netanyahu intr-o conferinţă de presă cu cancelarul german Angela Merkel, la Ierusalim, 31 ian 2011. (BAZ RATNER / AFP / Getty Images)

Cancelarul Angela Merkel se va deplasa la Ierusalim, în cadrul unei vizite oficiale programată la sfârşitul lunii februarie, la invitaţia prim-ministrului israelian, Benjamin Netanyahu, a declarat joi purtătorul de cuvânt al Guvernului german, Steffen Seibert, notează Mediafax.

Guvernul de la Ierusalim ”a invitat guvernul german pentru sfârşitul lui februarie (...). Cancelarul a acceptat invitaţia”, a explicat Seibert într-un comunicat.

Întâlnirea dintre cei doi premieri a fost stabilită într-o discuţie telefonică ce a avut loc în cursul serii de joi. Cancelarul german a fost felicitat de către Netanyahu în timpul convorbirii pentru formarea Guvernului, în luna decembrie. Actualul cabinet de la Berlin a fost denumit Merkel III şi este format din politicieni ai partidelor marii coaliţii, Partidul Creştin Democrat, Uniunea Social Creştină şi Partidul Social Democrat.

Germania a păstrat relaţii bune cu statul sionist susţinându-l adesea după cel al Doilea Război Mondial. Guvernul de la Berlin a mai intervenit diplomatic pentru stoparea dezvoltării coloniilor israeliene în teritoriile palestiniene.

Vizita la Ierusalim a cancelarului german a fost anunţată, la o zi după ce preşedintele american Barack Obama a invitat-o, la rândul său, să efectueze o vizită oficială la Washington. Cancelarul german a acceptat invitaţia în SUA şi a fost felicitată, de asemenea, pentru formarea Guvernului Merkel III. Aceasta este prima întâlnire dintre cei doi lideri după scandalul interceptărilor din luna octombrie.

Tot miercuri, vicepreşedintele Comisiei Europene şi comisarul pentru justiţie Viviane Reding, a anunţat că Uniunea Europeană a pornit într-o campanie să devină ”Statele Unite ale Europei”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe