Angajaţii RATB, invitaţi în excursie la Arena Naţională, pentru lansarea candidaturii lui Ponta

Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti.
Vedere interioară a stadionului Naţional Arena din Bucureşti. (DANIEL MIHAILESCU / AFP / Getty Images)

Arena Naţională a devenit, în această sâmbătă, obiectiv turistic pentru bucureşteni. Angajaţii RATB au fost invitaţi, printr-un anunţ lipit la autobaza Obregia, să participe la o "excursie pentru vizitarea" Arenei Naţionale, organizată sâmbătă, zi în care premierul Ponta îşi lansează candidatura pentru Cotroceni, chiar de ziua lui de naştere.

"Sâmbătă, 20.09.2014, la ora 15.00, se va organiza o excursie pentru vizitarea Stadionului Naţional 'Lia Manoliu'. Pentru că transportul se face organizat, doritorii se vor înscrie pe listele existente la Staţia de Mişcare şi Atelierul de întreţinere până vineri, 19.09.2014, ora 7.00", informează textul anunţului lipit, în această săptămână, pe geamurile de la autobaza Obregia a Regiei Autonome de Transport Bucureşti (RATB), scrie Mediafax.

Contactaţi de Mediafax, reprezentanţii regiei au negat orice implicare a instituţiei în organizarea deplasării la stadion. "RATB nu se implică în astfel de acţiuni şi nu ia parte la ele. De altfel, când a fost căutat, vineri, un astfel de afiş, nu a mai fost găsit", a declarat purtătorul de cuvânt al RATB, Constantin Tobescu.

La rândul său, liderul de sindicat Mircea Ionescu a declarat şi el că "excursia" la Arena Naţională nu este organizată nici de conducerea RATB şi nici de sindicalişti, opinând că afişul cu invitaţia la excursie trebuie să fi fost lipit "de unii colegi, simpatizanţi ai PSD."

"În weekend sunt liberi şapte-opt mii de salariaţi ai noştri, iar restul lucrează. În timpul liber, fiecare face ce vrea, nu i se poate impune unde să meargă", a declarat Ionescu.

Victor Ponta îşi lansează candidatura la prezidenţiale sâmbătă, începând cu ora 16.00, pe Arena Naţională din Capitală. Organizatorii au anunţat participarea a aproximativ 70.000 de persoane, iar traficul în zonă a fost dat peste cap. Locuitorilor din cartier li s-a cerut prin afişe lipite de Poliţia Locală ca, în perioada 19-20 septembrie, orele 22:00, să nu oprească sau să parcheze pe patru artere de circulaţie şi opt zone de parcare.