Andrei Năstase: Guvernarea coruptă a R. Moldova supune cetăţenii riscului de a pierde regimul liberalizat de vize

Comisia Europeană cere RM măsuri urgente de combatere a crimei organizate, a spălării banilor şi corupţiei pentru a putea menţine posibilitatea ca moldovenii să poată călători liber în UE, afirmă preşedintele Platformei DA.
Andrei Năstase
Andrei Năstase (Epoch Times România)

Comisia Europeană a transmis recent mai multor state din regiunea Balcanilor de Vest şi din estul Europei care nu sunt membre ale UE, inclusiv Republicii Moldova, că pentru a beneficia în continuare de regimul de scutire de la obligativitatea vizelor pentru cetăţenii lor care călătoresc în UE trebuie să depună mai multe eforturi pentru combaterea corupţiei, a crimei organizate şi a migraţiei ilegale.

În context, preşedintele Platformei Demnitate şi Adevăr, Andrei Năstase susţine că actuala guvernare coruptă a R. Moldova în tăcerea toxică a instituţiilor publice, inclusiv a celor de presă supune moldovenii riscului de a pierde şi regimul liberalizat de vize.

Preşedintele Platformei DA a ţinut să sublinieze că R. Moldova este singura dintre cele 8 ţări vizate în raportul anual al Comisiei Europene căreia, pe lângă măsurile de combatere a crimei organizate i se cer măsuri urgente, imediate împotriva spălării banilor şi corupţiei pentru a putea menţine posibilitatea ca cetăţenii moldoveni să călătorească liber către ţări prospere şi apoi către casele lor, familii şi oamenii dragi.

„Vor lua vreodată aceste măsuri Plahotniuc şi Dodon? Niciodată! Asemenea măsuri înseamnă puşcăria pentru ei şi anturajul lor penal”, a concluzionat Andrei Năstase precizând că doar blocul ACUM va reuşi să redea Moldovei demnitatea pe care „regimul criminal” a călcat-o în picioare.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe