Ana-Maria Popescu, medalie de bronz la Grand Prix-ul de spadă de la Cali (Columbia)

Scrimera română s-a clasat a treia la turneul de Mare Şlem, duminică, după ce a fost învinsă în semifinale de Yiwen Sun (China), cu scorul de 14-13.
(Hannah Johnston / Getty Images)

Scrimera română Ana-Maria Popescu şi-a trecut în palmares o medalie de bronz în urma evoluţiei la Grand Prix-ul de spadă de la Cali (Columbia).

Sportiva noastră a pierdut la limită în semifinalele competiţiei în faţa chinezoaicei Yiwen Sun, cu scorul de 14-13.

Campioana olimpică de la Rio a trecut pe rând de Nardin Ehab (Egipt) cu 15-4, de americanca Greta Candreva cu 15-14, în optimi s-a impus cu 15-11 în faţa franţuzoaicei Josephine Jacques André Coquin, pentru că în sferturi să o învingă cu 15-6 pe italianca Giulia Rizzi.

Aurul a revenit scrimerei asiatice Yiwen Sun în urma victoriei obţinute în faţa italiencei Mara Navarria cu 15-13.

Cealaltă medalie de bronz a fost adjudecată de estonianca Katrina Lehis, care a fost întrecută cu 15-10 de Navarria în cealaltă semifinală.

Ana-Maria Popescu ocupă în prezent poziţia a treia în clasamentul mondial la spadă feminin (2018-2019), cu 146 puncte, primele două locuri fiind ocupate de Man Wai Vivian Kong (Hong Kong), 163 puncte, respectiv Young Mi Kang (Coreea de Sud), 149 puncte.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport