Jil Teichmann a cucerit trofeul circuitului WTA de la Praga (video)

Sportiva elveţiană şi-a adjudecat primul titlu al carierei, sâmbătă, în urma victoriei obţinute în finala competiţiei în faţa jucătoarei ţării gazdă, cehoaica Karolina Muchova, cu scorul 7-6 (7/5), 3-6, 6-4.
Jucătoarea elveţiană de tenis Jil  Teichmann.
Jucătoarea elveţiană de tenis Jil Teichmann. (J&T Banka Prague Open/facebook)

Jil Teichmann (21 ani, 146 WTA) este câştigătoarea ediţiei din acest an al turneului WTA Internaţional J&T Banka Prague Open” din Cehia.

Tânăra elveţiancă, venită din calificări, a surprins plăcut pe parcursul celor opt partide disputate pe zgura competiţiei din capitala cehă, croindu-şi frumos drumul până în marea finală a tabloului principal de simplu, unde a dispus de Karolina Muchova (22 ani, 106 WTA) din Cehia, cu 7-6 (7/5), 3-6, 6-4.

Partida a fost una destul de solicitantă, între două tenismene dornice să-şi adjudece titlul circuitului cu premii totale de 250.000 de dolari, timpul de joc efectiv fiind de două ore şi 44 de minute.

Graţie acestui succes, Teichmann şi-a asigurat un cec în valoare de 43.000 de dolari, respectiv un salt spectaculos în ierarhia mondială până pe poziţia 87, începând de luni.

Cealaltă finalistă, Karolina Muchova, va primi 21.400 de dolari, şi un loc 74 în clasamentul WTA..

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Sport