"Am senzaţia că suntem în Kafka" - PNL supărat că social-democraţii se folosesc de denumirea USL

Alina Gorghiu şi Cristina Pocora
Alina Gorghiu şi Cristina Pocora (Epoch Times România)

În plină campanie electorală pentru europarlamentarele din mai, PNL-ul se arată din ce în ce mai iritat de insistenţa PSD-ului, şi în particular a premierului Ponta, de a se folosi de denumirea USL, pentru a-şi atrage voturile celor care au crezut cândva în promisiunile alianţei PSD-PNL-PC.

"Am senzaţia că suntem în Kafka. PSD, în funcţie de zi, în funcţie de temperatura de afară, soare, umbră, spune că foloseşte USL ba pentru că este marcă, ba pentru că este o expresie, ba pentru că este semn electoral. De la oră la oră îşi schimbă justificarea", a criticat joi deputatul PNL, Alina Gorghiu, absurdul insistenţei PSD-ului de a folosi, în mod ilegal denumirea USL, în condiţiile în care acest acronim aparţine USL şi fără acordul PNL, unul dintre partidele fondatoare ale alianţei, acronimul nu poate fi folosit.

În 2011 la OSIM au fost înregistrate trei mărci cu referire la USL. Primele două, a declarat Gorghiu, citată de Agerpres, nu conţin acronimul USL în timp ce a treia, deşi conţine acest acronim, nu conţine semnul electoral al alianţei, fiind doar "o marcă verbală formată doar din denumire". În cazul tuturor celor trei mărci titularul este USL, nu PSD, a explicat deputatul PNL.

Toate cele trei mărci pe care social-democraţii le utilizează în mod ilegal şi abuziv sunt mărci ale USL, a insistat Gorghiu, declarând că nu vede să existe vreo marcă înregistrată cu denumirea "USL" folosită în mod legal de PSD.

Întrebată dacă liberalii au în vedere o acţiune în justiţie împotriva PSD pe acest subiect, Gorghiu a răspuns că principalul obiectiv al partidului său este să comunice electoratului adevărul, nu să-i acţioneze în instanţă pe social-democraţi: "Obiectivul nostru principal este să ştie lumea că folosirea USL este ilegală, imorală, lipsită de orice fel de etică", a mai spus deputatul liberal.

Reamintim că, în urmă cu o zi, purtătorul de cuvânt al PNL-ului, Cristina Pocora, informa pe contul de Facebook că toată tevatură făcută de PSD în jurul faptului că USL-ul ar fi marcă înregistrată de ei la OSIM nu are nicio legătură şi nu influenţează demersul PNL de a la Tribunalul Bucureşti solicitarea de denunţare a alianţei politice Uniunea Social Liberală (USL).

"În momentul în care această instanţă va constata, printr-o decizie definitivă, faptul că Uniunea Social Liberală nu mai există, fiind denunţată de una dintre părţile constitutive, însemnele Uniunii nu vor mai putea fi folosite, indiferent de cine le-a înregistrat la OSIM.", a declarat Pocora.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne