Alunecare masivă de teren ucide peste 130 de persoane în Guatemala

După ce a avut loc o masivă alunecare de teren şi s-au înregistrat peste 130 de morţi într-un sat din Guatemala, autorităţile au declarat că se reduc tot mai mult şansele pentru găsirea altor supravieţuitori, în contextul în care incidentul s-a produs în noaptea de joi spre vineri.
Echipele de salvare caută supravieţuitori ai unei masive alunecări de teren în satul El Cambray Dos, Guatemala, 3 octombrie 2015.
Echipele de salvare caută supravieţuitori ai unei masive alunecări de teren în satul El Cambray Dos, Guatemala, 3 octombrie 2015. (Captură Foto)

Conform autorităţilor din Guatemala, duminică, s-au redus şansele pentru găsirea altor supravieţuitori în cazul alunecării masive de teren care a avut loc în satul El Cambray Dos şi care a ucis cel puţin 131 de oameni.

Echipele de salvare au raportat că locuinţele îngropate la care au ajuns erau pline cu apă, sugerând că toţi cei blocaţi în interior s-au înecat, conform NBC News.

De asemenea, echipele de căutare şi salvare au mai recuperat duminică cadavre din mormanul de pământ creat după ce o pantă de deal s-a prăbuşit în noaptea de joi spre vineri şi a acoperit o suprafaţă de 4 acri cu noroi şi praf.

Julio Sanchez, purtător de cuvânt pentru echipajele de pompieri voluntari din Guatemala, a declarat că 131 de cadavre au fost scoase până acum din noroi.

El a mai anunţat că operaţiunile de căutare au fost suspendate temporar din cauza ploilor care au avut loc în zonă, în municipalitatea Santa Catarina Pinula, la circa 15 kilometri est de capitală. "Este periculos să lucrezi în aceste condiţii", a subliniat purtătorul de cuvânt, precizând că operaţiunile vor fi reluate luni dimineaţă, conform Agerpres.

Printre victimele identificate se numără şi cel puţin 26 de copii şi adolescenţi.

Autorităţile locale au declarat că aproximativ 300 de oameni încă sunt daţi dispăruţi, lăsând deschisă posibilitatea ca mulţi dintre aceştia să fi fugit şi să se fi refugiat la rude, fără să mai contacteze autorităţile.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe