Alina Gorghiu: Acest Parlament nu mai este legitim. Ne place sau nu să credem, semnalul este foarte clar

Şefa PNL Alina Gorghiu susţine că este de acord cu eliminarea imunităţii parlamentare, însă nu şi pentru declaraţiile politice.
Alina Gorghiu
Alina Gorghiu (Florin Chirila/Epoch Times)

"Domnul Dragnea ar putea să facă mult mai multe lucruri mai sănătoase decât genul acesta de discurs (despre revizuirea Constituţiei şi eliminarea imunităţii parlamentare - n.r.). Liderul celui de-al doilea partid ca opţiune - PSD - ar putea să fie mai serios când vorbeşte de etică sau integritate. E un proiect de lege în Parlament de doi ani. Poţi să te apleci asupra lui, deşi e propus de PNL.

Nu trebuie să stai să modifici Constituţia ca să scoţi imunităţile, ci poţi să te apleci pe un text de lege propus de PNL prin care, într-un termen de 48 de ore, votezi orice solicitare cu vot la vedere. Acest proiect este ţinut de majoritatea parlamentară într-un foarte jos sertar, pe fundul sacului, unde se ţin problemele indezirabile. Acest proiect ar rezolva problema de celeritate", a declarat Alina Gorghiu, într-un interviu acordat Digi24.

Liberul liberal a ţinut să sublinieze că "nu poţi să transformi Parlamentul în instanţă de judecată ori de câte ori un membru PSD este pus în discuţie în justiţie".

Întrebată dacă este de acord cu eliminarea imunităţii parlamentare, Alina Gorghiu a replicat: "Cu excepţia declaraţiilor politice. Nu mi se pare normal ca un parlamentar să fie urmărit penal dacă face o declaraţie care e în dezacord cu ce vrea regimul unui anumit moment. Pentru declaraţii politice mi se pare firesc. Atunci când are păreri politice diferite de cele ale majorităţii. Dar pentru cauze judiciare este exclus".

În ceea ce priveşte modificarea Constituţiei, şefa liberalilor susţine că ar face un lucru temeinic şi ar pune cap la cap toate lucrurile care nu au mers bine, însă nu acum.

"Nu acum este momentul (pentru modificarea Constituţiei, n.r.). Din două motive. 1: Pentru că ar fi tratată în cheie electorală această modificare. Şi 2: Acest Parlament nu mai este legitim. Ne place sau nu să credem, semnalul este foarte clar. Din ianuarie până azi am avut această dorinţă de a relegitima un legislativ. Să nu credeţi că PNL a cerut alegeri anticipate pentru că dorea asta. Dar am înţeles semnalul. Guvernarea nu este o urgenţă pentru partidul pe care îl guvernez, este o provocare" a mai precizat Alina Gorghiu.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne