Alina Bica ar putea scăpa de arest. Avocata prezintă un document care dă scenariul DNA peste cap

Alina Bica
Alina Bica (gov.ro)

Laura Voicu, avocata fostei şefe DIICOT, Alina Bica, aflată acum în arest preventiv, a prezentat un document la România Tv, postul de televiziune al lui Sebastian Ghiţă, despre care susţine că ar putea să o scoată pe clienta sa din închisoare în foarte scurt timp, relatează stiripesurse.ro.

Alina Bica este acuzată de procurorii DNA, printre altele, că ar fi primit aproximativ jumătate de hectar de teren pe malul lacului Snagov în schimbul ajutorului acordat familiei Cocoş pentru aprobarea faimoasei despăgubiri ilegale de 62 de milioane de euro pentru un teren supraevaluat din Capitală, în favoarea afaceristului Gheorghe Stelian.

"Bica Alina Mihaela ajută la realizarea scopului urmărit de către Cocoş Dorin şi Cocoş Alin deoarece nivelul de reprezentare îi permitea să susţină interesul financiar ilicit al acestora şi, în plus, motivaţia s-a dovedit profitabilă, căci a primit mită o cotă parte dintr-un teren situat la Snagov, în suprafaţă de 4.425 de metri pătraţi, aparţinând numitei Chiriac Olguţa", se arată în referatul DNA.

Olguţa Chiriac, notează procurorii, este fosta soţie a lui Dorin Cocoş şi mama lui Alin Cocoş, iar respectiva tranzacţie imobiliară ar fi fost realizată prin interpuşi.

La rândul său, Laura Voicu, a depus la dosar un document despre care susţine că ar răsturna acuzaţiile aduse clientei sale şi ar justifica necesitatea scoaterii acesteia din arestul preventiv. Din document reiese însă că Olguţa Chiriac nu avea în proprietate terenul cu care ar fi fost mituită Alina Bica.

"În 2011, când s-ar fi făcut fapta, Alina Bica se presupune că a luat ceva ce nu exista, pentru că în 2011 neamul lui Cocoş nu avea acel teren. Deci doamna Bica se presupune că a semnat ceva pentru 16 milioane de euro pentru ceva ce nu exista, nu-i aparţinea lui Cocoş şi pentru care noi în acest moment avem două mandate de arest preventiv", a declarat Laura Voicu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne