Alexandr Slusari: Declaraţia săptămânală a lui Dodon a fost exclusiv electorală, incoerentă, iresponsabilă şi mincinoasă

Dodon a promis sprijin pentru pensionari, fără a indica de unde au apărut bani şi când urmează să fie achitaţi, deşi nici el nu mai crede că Guvernul Chicu va rămâne prea mult timp, afirmă Alexandr Slusari.
Alexandr Slusari, vicepreşedintele R. Moldova
Alexandr Slusari, vicepreşedintele R. Moldova (parlament.md)

Guvernarea Dodon a pierdut ultimul dram de responsabilitate faţă de situaţia din Republica Moldova. Cu orice preţ, minciună şi risipă de bani publici Igor Nicolaevici luptă pentru cel de-al doilea mandat, susţine vicepreşedintele Parlamentului Alexandr Slusari menţionând că şeful statului nu-şi vede rostul în viaţă „fără halatul de preşedinte şi beciul de la Condriţa”.

Acesta scrie pe pagina sa de Facebook că încă de ieri Dodon vorbea despre alegeri anticipate prezidenţiale concomitente cu cele parlamentare. Iar luni deja promite de toate pentru toţi în numele guvernului Chicu.

Potrivit deputatului, în declaraţia sa, preşedintele a minţit precum că situaţia pandemică s-a îmbunătăţit în ultima săptămână. O minciună crasă! În mai multe zile din ultima săptămână numărul de cazuri în R. Moldova depăşeşte numărul similar de cazuri din România, unde se simte clar impactul pozitiv al stării de urgenţă.

Parlamentarul subliniază că, anterior, Platforma DA a propus alocarea unor indemnizaţii pentru pensionari însă au fost acuzaţi de populism motivând că există deficit bugetar de 16 miliarde lei, în prezent însă Igor Dodon, în situaţia izolării Moldovei de partenerii externi şi aflării în conflict direct cu România, iese cu ideea sprijinului pentru pensionari, fără a indica de unde au apărut banii şi când urmează să fie achitate indemnizaţiile. „Păi cine este populist şi mincinos iresponsabil, dle Chicu, noi sau stăpânul dumneavoastră Dodon?”.

Cât ţine de subvenţionarea dobânzilor pentru întreprinderi, deputatul Platformei DA afirma că o mare parte din mijloacele financiare (dacă ele vor fi identificate) ar fi o risipă criminală a banilor publici pentru a susţine agenţii economici, care nu au suferit în urma restricţiilor pandemice. Din contra, unii din ei au avut supravenituri.

Totodată, antreprenorii afectaţi, mai ales cei din segmentul businessului mic şi mijlociu, sunt foarte limitaţi în capacităţi de a accesa creditele bancare.

În opinia lui Alexandr Slusari, declaraţia de luni a lui Dodon a fost exclusiv electorală, incoerentă, iresponsabilă şi mincinoasă. Probabil că nici el nu crede că guvernul lui va mai rămâne mult timp. Şi dacă va fi demis cabinetul miniştrilor Chicu în foarte scurt timp, preşedintele o să încerce să dea vina pe cineva, care nu i-a permis să realizeze unele iniţiative sociale. Cu certitudine, în toată strategia politică a lui Dodon nu este loc pentru interesele Moldovei şi ale cetăţenilor.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe