Alertă pe Facebook: Un virus sub forma unui video a infectat 800.000 de conturi

Pagină de Facebook
Pagină de Facebook (Justin Sullivan / Getty Images)

Cel puţin 800.000 de conturi de Facebook au fost infectate de un malware care s-a răspândit rapid pretinzând că este un video, potrivit cercetătorilor din domeniul securităţii.

The New York Times a raportat, citând o echipă de cercetători italieni de securitate, că malware-ul afectează atât contul de Facebook cât şi browser-ul web.

Malware-ul apare într-un link din e-mail sau într-un mesaj pe Facebook, spunând că o persoană te-a etichetat într-o postare. Cu toate acestea, atunci când dai click pe link, te trimite la un alt site care îţi solicită să descarci o extensie pentru browser sau un plug-in.

The Times a raportat că după ce a fost descărcat, malware-ul poate avea acces la tot ceea ce un utilizator a stocat în browser-ul său, cum ar fi parole sau informaţii de utilizator.

Carlo De Micheli, unul dintre cercetători italieni, a declarat pentru Times că au existat 40.000 de cazuri noi de atacuri în fiecare oră.

Google a dezactivat extensiile browser-ului care permit atacul. Atacul s-a concentrat în principal pe utilizatorii browser-ului Google Chrome.
Facebook a anunţat că va elimina link-urile capcană create de malware.

"În acelaşi timp, blocăm clickul pe link-uri şi am raportat extensii nocive ale browser-ului către părţile corespunzătoare. Noi credem că doar un procent mic din utilizatori noştri au fost afectaţi de această problemă, iar în prezent lucrăm cu ei pentru a ne asigura că au scos extensiile nocive din browser-ul lor", a declarat pentru DailyPressDot.com Michael Kirkland, un purtător de cuvânt al Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Societate, cultură