Alegerile prezidenţiale din Georgia ajung în cea de-a doua rundă

Salome Zourabichvili
Salome Zourabichvili (Wikidaa)

Prezenţa finală la alegerile prezidenţiale de duminică din Georgia a fost de 46,74%, marcând o uşoară scădere faţă de alegerile prezidenţiale din 2013, a declarat Ana Mikeladze, purtătoare de cuvânt a Comisiei Electorale Centrale georgiene.

“Prezenţa la alegerile prezidenţiale georgiene a fost de 46,74%, cu un total de 1.637.956 de persoane care au votat. Prezenţa la alegerile prezidenţiale din 2013 a fost de 45,4%”, a precizat Mikeladze reporterilor.

Georgia va trebui să organizeze a doua rundă a alegerilor prezidenţiale, deoarece niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să obţină 50% dintre voturi, a declarat luni Administraţia Electorală a ţării după numărarea a 98% dintre buletinele de vot.

Salome Zourabichvili, candidat independent susţinut de partidul de guvernământ Visul Georgian, a obţinut 38,6% dintre voturi, în timp ce rivalul său, Grigol Vashadze, din principalul partid al opoziţiei, a obţinut 37,7% dintre voturi. Amândoi se vor întrece în cea de-a doua rundă a alegerilor.

Un total de 25 de candidaţi au participat la prima rundă a alegerilor prezidenţiale.

Secţiile de votare s-au închis duminică la ora locală 8 p.m.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe