Alegerile prezidenţiale din Georgia ajung în cea de-a doua rundă

Salome Zourabichvili
Salome Zourabichvili (Wikidaa)

Prezenţa finală la alegerile prezidenţiale de duminică din Georgia a fost de 46,74%, marcând o uşoară scădere faţă de alegerile prezidenţiale din 2013, a declarat Ana Mikeladze, purtătoare de cuvânt a Comisiei Electorale Centrale georgiene.

“Prezenţa la alegerile prezidenţiale georgiene a fost de 46,74%, cu un total de 1.637.956 de persoane care au votat. Prezenţa la alegerile prezidenţiale din 2013 a fost de 45,4%”, a precizat Mikeladze reporterilor.

Georgia va trebui să organizeze a doua rundă a alegerilor prezidenţiale, deoarece niciunul dintre candidaţi nu a reuşit să obţină 50% dintre voturi, a declarat luni Administraţia Electorală a ţării după numărarea a 98% dintre buletinele de vot.

Salome Zourabichvili, candidat independent susţinut de partidul de guvernământ Visul Georgian, a obţinut 38,6% dintre voturi, în timp ce rivalul său, Grigol Vashadze, din principalul partid al opoziţiei, a obţinut 37,7% dintre voturi. Amândoi se vor întrece în cea de-a doua rundă a alegerilor.

Un total de 25 de candidaţi au participat la prima rundă a alegerilor prezidenţiale.

Secţiile de votare s-au închis duminică la ora locală 8 p.m.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe