„Alegerile” din Transnistria: Evgheni Şevciuk pierde „legislativul” în faţa oponenţilor săi

În urma datelor preliminare, cu privire la aşa-zisele alegeri a conducerii aşa-numitului soviet suprem şi a consiliilor locale din Transnistria, se poate spune că majoritatea mandatelor a fost obţinută de oponenţii actualului lider de la Tiraspol, Evgheni Şevciuk.
Tiraspol
Tiraspol (ro.wikipedia.org)

Din totalul celor 43 de „deputaţi” din Sovietul Suprem din stânga Nistrului, 31 de mandate au fost câştigate de oponenţii grupului de candidaţi apropiat lui Şevciuk, transmite dniester.ru, citat de adevărul.md.

Astfel, viitorul „legislativ” de la Tiraspol va fi controlat de partidul „Obnovlenie” („Actualizare” n.r.) şi mai mulţi candidaţi independenţi, ei fiind cei care au şi acumulat cele mai multe voturi.

„Această situaţie arată că Evgheni Şevciuk a suportat o înfrângere morală după ce personal s-a întâlnit cu alegătorii în mai multe regiuni ale Transnistriei. Este evident că prăbuşirea ratingului actualului lider din regiune a topit şansele majorităţii covârşitoare a candidaţilor, care făceau parte din echipa sa”, relatează sursa citată.

Amintim că cetăţenii autoproclamatei republici transnistrene s-au prezentat duminică, 29 noiembrie, la urnele de vot pentru a-şi alege conducerea aşa-numitului soviet suprem şi consiliilor locale în cadrul unui scrutin recunoscut doar de Federaţia Rusă. Deşi Chişinăul nu a recunoscut aceste „alegeri” şi a cerut organizaţiilor internaţionale să nu trimită observatori şi să nu recunoască rezultatele scrutinului, Rusia, Abhazia şi Osetia de Nord nu au ţinut cont de acest lucru.

Pe durata "alegerilor" atmosfera a fost una tensionată, cu atacuri la persoană şi folosirea unor metode dure, miliţia transnistreană fiind plasată într-un regim de lucru alert, cu program de 12 ore şi patrulări mai frecvente.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe