Agent secret italian găsit mort într-un hotel din Paris. Seiful său conţinea chei criptate şi documente secrete

(Getty Images)

Autorităţile franceze investighează moartea suspectă a unui agent de informaţii italian, după ce acesta a fost găsit plin de sânge şi vomă şi cu o rană serioasă la bărbie, potrivit site-ului de ştiri Zero Hedge.

Potrivit revistei franceze Le Point, agentul – identificat ca Massimo I, de aproximativ 50 de ani – locuia într-un hotel din districtul parizian Montmartre începând cu 3 mai, după ce a sosit din Roma în acea zi. Agentul avea asupra sa o carte de vizită pe numele său care menţiona că angajatorul său este “Presidenza Del Consiglio Dei ministri”, adică Preşedinţia Consiliului de Miniştri al Italiei, care în prezent este condus de premierul Giuseppe Conte.

Potrivit raportului, agentul italian se afla în Franţa aparent pentru un curs lingvistic.

Surse ale securităţii franceze au declarat revistei Le Point că Massimo I a fost membru al serviciului de informaţii al Italiei, în timp ce Ambasada italiană din Paris a precizat că consideră că acesta a murit din cauze naturale şi că rana de la bărbie a fost cauzată în timpul unei căderi.

Seiful camerei sale de hotel conţinea o cheie de securitate criptată, 1.700 de euro, un stick de memorie, un adaptor pentru carduri SD şi un card SD. AFP a susţinut că în seif au fost descoperite şi documente secrete, adăugând că Massimo a fost identificat ca fiind un “funcţionar public de rang înalt în serviciul de informaţii al Italiei”.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe