Adriean Videanu ameninţă că-l va da în judecată pe Gabriel Sandu

Adriean Videanu răspunde la întrebările presei, 24 septembrie 2012
Adriean Videanu răspunde la întrebările presei, 24 septembrie 2012 (Mihuţ Savu / Epoch Times)

Fostul ministru al Economiei, Adriean Videanu, a anunţat, joi, că îl va da în judecată pe fostul său coleg, Gabriel Sandu, care, odată arestat arestat în megadosarul de corupţie Microsoft, le-dezvăluit procurorilor DNA că o parte din banii de mită ar fi ajuns la nume grele din PDL, printre care Adrian Videanu, Roberta Anastase şi Radu Berceanu.

"Resping categoric delaţiunile numitului Sandu Gabriel la adresa mea referitoare la presiunile pe care le-aş fi exercitat asupra acestuia pentru a finanţa campania electorală din 2009. Nu am avut niciodată niciun fel de relaţii, altele decât cele instituţionale, cu Sandu Gabriel, relaţiile dintre mine şi numitul Sandu Gabriel limitându-se la un simplu «Bună ziua»", a declarat Videanu, potrivit unui comunicat de presă citat de Mediafax.

Videanu, pus sub control judiciar în dosarul Bica 2 şi urmărit penal în dosarul Romgaz -Interagro, a negat că ar fi sprijinit său ar fi semnat vreo HG referitoare la contractul Microsoft, aşa cum ar fi susţinut fostul ministru al Comunicaţiilor în faţa procurorilor şi a anunţat că îşi rezervă dreptul de a-şi apăra imaginea în instanţă "acţionându-l în judecată pentru calomnie pe numitul Sandu Gabriel".

"NU am avut niciun fel de legătură, nici măcar tangenţială, cu iniţierea şi/sau derularea contractului în cauză. NU am cunoştinţă despre sursele de finanţare ale materialelor electorale la care numitul Sandu Gabriel face referire pentru că acest aspect nu intră în atribuţiile mele", scrie Videanu în comunicatul de presă.

Reamintim că arestat preventiv în dosarul Microsoft, fostul ministru al telecomunicaţiilor, Gabriel Sandu, le-a declarat procurorilor că a finanţat campania electorală a PDL cu 5 milioane de euro, în schimbul păstrării funcţiilor pe care le deţinea, după care a luat mită 2,7 milioane de euro pentru a-şi mai acoperi din cheltuieli.

Potrivit Mediafax, care citează Antena 3, Gabriel Sandu le-ar fi declarat procurorilor DNA că pe întreaga durată a mandatului său de ministru al Comunicaţiilor a finanţat lunar PDL cu sume de aproximativ 300.000 de euro, iar banii i-ar fi dat premierului Emil Boc.

"Pe întreaga perioadă a mandatului meu de ministru, am finanţat PDL cu sume lunare însumând circa 300.000 de euro în total. Aceste sume le-am înmânat direct şefului meu, Emil Boc, primul ministru al României. Recunosc şi admit, de asemenea, că am acceptat să finanţez partidul şi acţiunile sale, pentru a-mi facilita sprijinul politic şi a-mi menţine funcţia de ministru dar şi poziţia în conducerea centrală PDL.

Sandu a mai declarat că, în prima parte a anului 2009, a aflat că pentru finanţarea PDL şi a campaniei electorale a partidului ar fi fost create mecanisme care colectau fonduri din companii înregistrate în jurisdicţii internaţionale, iar de aceste operaţiuni s-ar fi ocupat persoane bine pregătite şi de încredere, "care reprezintă interesele unor corporaţii."

"Până la finalul anului 2009, am aflat şi înţeles exact aceste mecanisme. Sunt reale, eficiente şi bine structurate, iar sursele fondurilor aproape exclusiv sunt bani publici obţinuţi prin metode ilegale", le-ar fi spus Sandu procurorilor.

"Personal, dar raportat la derularea acţiunilor electorale şi complexitatea lor, am executat mereu indicaţiile care mi-au fost transmise de la partid, PDL, iar următoarele persoane îmi comunicau destinaţiile utilizării banilor: Emil Boc, prim-ministru, Vasile Blaga, ministru şi şeful campaniei electorale, Adriean Videanu, Radu Berceanu, Roberta Anastase dar şi Alin Albu, trezorierul şi administratorul PDL, împreună cu staff-ul său", ar mai fi declarat Gabriel Sandu la DNA.

Reamintim că la scurtă vreme după ce a început să colaboreze cu DNA, Gabriel Sandu a schimbat arestul în puşcărie pe arest la domiciliu.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.


România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne