Acuzat de PSD de "hoţie", Orban răbufneşte: În cariera mea de 30 de ani niciodată nu am luat un leu care nu mi s-a cuvenit

Premierul Ludovic Orban
Premierul Ludovic Orban (Epoch Times Romania)

Invitat în Parlament pentru a prezenta raportul privind gestionarea pandemiei, premierul Ludovic Orban s-a arătat revoltat de acuzaţiile de “hoţie” pe care pesediştii i le-au adus ameninţându-l chiar cu închisoarea. Şeful Executivului a replicat că acuzaţiile respective sunt pentru el “o jignire personală la adresa onestităţii” sale şi desfide “demagogia găunoasă referitoare la tunuri şi ţepe” din timpul guvernării sale.

„Nu vreau să răspund unor acuzaţii nefondate care reprezintă o jignire personală la adresa onestităţii mele. În cariera mea de 30 de ani niciodată nu am luat un leu care nu mi s-a cuvenit. Sunt un om care deţin funcţii importante în administraţia locală sau în statul român de peste 25 de ani. Sunt cunoscut - niciodată nu s-a lipit un leu de mine pe care nu l-am meritat. Desfid toată demagogia găunoasă referitoare la tunuri şi ţepe în timpul guvernării liberale”, a declarat premierul.

Totodată, el i-a invitat pe pesedişti să citească “mai bine” raportul Curţii de Conturi, unde este scris un lucru important pe care social-democraţii l-ar evita, anume că “încă din 2018 Curtea de Conturi v-a atras atenţia că nu aţi constituit stocurile strategice, deşi aţi avut excedent la buget pentru constituirea stocurilor strategice de măşti, echipament de protecţie şi substanţe dezinfectante”.

“A mai vorbit un mare lider despre preţuri de achiziţie. Îi spun acestui 'mare lider' că preţul de achiziţie de 0,64 bani pe mască a fost preţul cu care s-a câştigat licitaţia acum două luni, între timp normal că a mai scăzut preţul. Atunci era cel mai mic preţ, din cele 14 firme care s-au prezentat la licitaţie, a câştigat firma cu cel mai mic preţ şi cu termenul de livrare de o săptămână.

Vă spun sincer, din păcate liderii PSD ne-au arătat şi astăzi că nu au înţeles nimic, nu au înţeles că nu mai poţi să faci politică bazată pe minciună, pe manipulare, pe inventarea unor lucruri care nu există, pe repetiţia sistemică a unor neadevăruri, în speranţa că omul va înghite găluşca şi că va crede până la urmă minciunile neruşinate care sunt răspândite sistematic”, a continuat Ludovic Orban.

Şeful Executivului i-a acuzat totodată pe pesedişti că au pus pe seama ministrului Nelu Tătaru expresia ‘ciumaţii Europei’.

“‘Ciumaţii Europei’, domnilor de la PSD, că i-aţi pus în gură [această expresie – n.r.] domnului Tătaru. Domnul Tătaru nu a scos el de la sine această expresie, ci a citat o afirmaţie făcută oficial de PSD pe pagina oficială de Facebook a PSD, în data de 11 iulie, în care dumneavoastră aţi scris că suntem ‘ciumaţii Europei’. S-a referit la ceea ce aţi spus dvs într-o postare pe Facebook.

Şi exista într-adevăr riscul ca, dacă mai rămâneaţi la guvernare, într-adevăr să ajungem ciumaţii Europei după toate aberaţiile pe care le-aţi făcut în perioada ultimilor ani de guvernare în care mai aveam puţin şi eram scoşi în afara Europei din cauza atitudinilor voastre absurde, stupide, anti-europene, împotriva democraţiei, împotriva statului de drept şi împotriva unui sistem independent de justiţie”, a subliniat liderul de la Palatul Victoria.

În finalul discursului său, Ludovic Orban a abordat chestiunea schimbării datei alegerilor locale, acuzat fiind de PSD că ar fi prea preocupat de desfăşurarea scrutinului.

“Închei prin a vă spune limpede: nu-mi cereţi mie să schimb data alegerilor. Data alegerilor este stabilită de Parlament. Voi aţi votat data alegerilor! Voi v-aţi asumat această răspundere să stabiliţi data alegerilor. Parlamentul a stabilit prin lege. Guvernul nu poate schimba data alegerilor. Dacă vreţi să schimbaţi data alegerilor, faceţi proiect de lege de modificare, asumaţi-vă public că nu vreţi să organizaţi alegeri, iar lumea va înţelege ce are de înţeles din asta”.

Vă invităm să urmăriţi materialul video

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne