Accidentul de pe A2: Cinci persoane sunt încă în stare gravă la spitale din Bucureşti

Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă
Echipaje SMURD la Spitalul de Urgenţă Floreasca pregătite de intervenţie rapidă (Epoch Times România)

Conform declaraţiilor medicilor, luni se aflau în stare gravă cinci persoane din cele 33 care au avut nevoie de îngrijiri medicale în urma coliziunii unui autoturism Logan cu un autocar care s-a răsturnat pe autostrada Soarelui duminică. În urma impactului, unei tinere i-a fost retezată o mână, iar o altă persoană are leziuni pe creier.

La Spitalul Floreasca sunt internate 8 persoane rănite, 4 pacienţi fiind în stare gravă. Aceştia sunt internaţi la terapie intensivă, după ce au suferit multiple traumatisme cranio-faciale, toracice, abdominale şi de membre.

Doctorii au transmis că 3 dintre răniţi au fost operaţi în cursul nopţii şi nu se pot pronunţa deocamdată în privinţa evoluţiei stării lor de sănătate.

La Spitalul de Urgenţă Floreasca din Capitală au fost duşi iniţial 14 răniţi. Cinci dintre aceştia, după ce au fost examinaţi de medici, nu au necesitat internare, ulterior fiind lăsat să plece şi un al şaselea pacient.

La Spitalul Pantelimon sunt internate 5 persoane rănite în accident, dintre care numai una se află în terapie intensivă.

La Spitalul Bagdasar Arseni sunt internate 5 persoane care sunt sub supraveghere medicală, toţi fiind în stare stabilă. Aceştia se refac după fracturile şi traumatismele suferite la coloana vertebrală.

Accidentul s-a produs în jurul orei 12:30, la kilometrul 23, pe sensul de mers Bucureşti-Constanţa, unde un autoturism Logan care dorea să depăşească un autocar a intrat în coliziune cu acesta, iar autocarul s-a răsturnat. La faţa locului au venit un elicopter MAI şi mai multe echipaje SMURD pentru a transporta răniţii la spitale din Bucureşti. Unele persoane au preferat să meargă cu alte autoturisme la spital pentru investigaţii.

În autocar se aflau 40 de persoane, iar în autoturismul Logan erau 5 persoane. Dinte acestea, 33 au fost transportate la spitale din Bucureşti pentru a primi îngrijiri medicale.

Autocarul implicat a fost luat în vederea efectuării expertizei tehnice.

Menţionăm, totodată, că a fost deschis dosar penal în urma accidentului de pe autostrada Soarelui.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Interne