Accident aviatic în Argentina: Trei sportivi olimpici francezi şi-au pierdut viaţa

Accident aviatic în Argentina, 9 martie 2015.
Accident aviatic în Argentina, 9 martie 2015. (ALDO PORTUGAL/AFP/Getty Images)

Trei sportivi olimpici francezi care au participat la un reality show de televiziune au fost printre cele 10 de persoane care şi-ai pierdut viaţa luni, când elicopterele lor s-au ciocnit în aer în timp ce filma în nord-vestul Argentinei. Înotătoarea Camille Muffat, de 25,de ani, câştigătoare în 2012 a medaliei de aur la proba de 400 m liber femei, boxerul olimpic Alexis Vastine, în vârstă de 28 de ani, care a câştigat de medalia de bronz la Beijing în 2008, şi marinarul campion Florenţa Arthaud, în vârstă de 58 de ani sunt victime ale accidentului aviatic, relatează mailonline.

Printre cele 10 persoane care au murit suntşi cei doi piloţi argentinieni şi alţi cinci cetăţeni francezi.

Autorităţile au declarat că nu se cunoaşte cauza care a provocat accidentul din provincia La Rioja în apropierea Munţilor Anzi.

Accidentul a avut loc luni în jurul orei 17, la scurt timp după ce două aeronave au decolat în regiunea montană din provincia La Rioja, în nord-vest Argentinei.

Disel Cuneo, purtătorul de cuvânt al guvernului provinciei, a declarat: "Există mai mulţi cetăţeni francezi printre victime. Până în prezent, ştim doar de două victime argentiniene."

Au existat rapoarte neconfirmate că una dintre victime a murit deoarece a sărit dintr-un elicopter cu câteva secunde înainte de a se prăbuşi.

Un alt purtător de cuvânt, Horacio Alarcon, a declarat că cele două elicoptere par să se fi ciocnit în timpul filmărilor.

"Nu există supravieţuitori", a adăugat acesta.

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

alte articole din secțiunea Externe