10TV dat afară din sediu. Matei Dobrovie: Post TV cu limite clar stabilite de Plahotniuc şi Dodon

(Getty Images)

Cuplul Plahotniuc-Dodon nu respectă nici cele mai elementare reguli ale democraţiei, consideră deputatul USR Matei Dobrovie, în contextul în care săptămâna trecută asupra jurnaliştilor postului de televiziune 10TV s-a intervenit în forţă din cauza difuzării unei ştiri critice la adresa Puterii de la Chişinău.

„Mai exact, jurnaliştii au fost scoşi din redacţie de către oameni înarmaţi, angajaţi ai unei firme de pază, fără nicio explicaţie. Totul a pornit de la difuzarea declaraţiei eurodeputatului Helmuth Scholz prin care acesta a acuzat puterea din Republica Moldova de expulzarea ilegală a 7 cetăţeni turci, profesori la un liceu din Chişinău, o tranzacţie cinică care serveşte alianţei obscure Plahotniuc-Erdogan-Dodon”, a scris Matei Dobrovie pe pagina sa de socializare.

Astfel, parlamentarul român speră că această acţiune şocantă va fi un semnal de alarmă pentru Ministerul Românilor de Pretutindeni care în prezent finanţează postul 10TV. Dacă până acum era numai o speculaţie, acum e clar că nici acest post de televiziune nu este liber, ci are nişte limite clar stabilite de Plahotniuc şi Dodon.

„Modelul de la Chişinău este de mare interes şi pentru Dragnea, care tânjeşte şi el la limitarea presei libere, motiv pentru care a reînceput discuţia despre legi care să restricţioneze finanţarea anumitor publicaţii mass-media”, a punctat Dobrovie, în contextul în care Epoch Times România a fost pusă în rândul publicaţiilor "problemă" împreună cu Newsweek, G4Media, Pressone, DacNews şi Comisarul.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Externe