1,2 milioane de cetăţeni defavorizaţi vor primi pachete cu alimente şi cu produse de igienă corporală

Ioan Marcel Bolos
Ioan Marcel Bolos (Epoch Times România)

Guvernul Orban se pregăteşte să distribuie pachete cu produse de igienă şi alimente cetăţenilor "aflaţi în situaţii defavorabile". Anunţul a fost făcut de ministrul Fondurilor Europene, Marcel Boloş, care arată că vor beneficia de această măsură aproape 1,2 milioane de români.

"Este vorba de un număr de 1.188.000 de beneficiari care aşteaptă această măsură şi venim cu un proiect de ordonanţă de urgenţă care reglementează sistemul de distribuţie a acestor pachete alimentare. Pe lângă aceasta, de asemenea, avem trusele de igienă corporală, care vor ajunge, în general, la persoanele care au venituri şi se află în risc de sărăcie. Este, de asemenea, un proiect de act normativ aşteptat de industria alimentară", a declarat Boloş la începutul şedinţei de guvern de joi.

Întrebat de premierul Ludovic Orban ce valoare are alocarea de fonduri europene, ministrul a replicat:

"225 de milioane de euro. Şi vă dau câteva exemple: pentru făina albă sprijinim industria panificaţiei din domeniu cu 35.000 de tone de făină albă, care ar urma să fie cumpărată din piaţă şi să ajungă în pachetele alimentare sau, alt exemplu, pe ceea ce înseamnă făină de mălai, 28.000 de tone. Deci, este un proiect pe care îl aşteaptă industria alimentară".

Şeful Fondurilor Europene a explicat că procedura de licitaţie a fost încheiată, contractele sunt încheiate.

"Cu data de 4 iunie începe distribuţia pachetului de igienă corporală şi începând cu data de 15 iunie începe distribuţia pachetelor alimentare. Începem cu judeţele care au fost afectate de criza coronavirusului, încercăm să ajungem cât mai repede cu aceste ajutoare la judeţele care sunt cele mai afectate de problemele actuale, din domeniul sănătăţii publice", a conchis Boloş.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale

Dacă v-a plăcut acest articol, vă invităm să vă alăturaţi, cu un Like, comunităţii de cititori de pe pagina noastră de Facebook.

alte articole din secțiunea Interne