Defapt.ro: Arsene nu vrea în puşcărie în România fiindcă e „timid” şi „sensibil”. Extrădarea blocată pe motiv că a ajuns să evite „petrecerile şi dansul”

Ionel Arsene
Ionel Arsene (Facebook / Ionel Arsene)
Ana Ion
27.04.2024

Baronul PSD Ionel Arsene, zis „Şosetuţă”, nu vrea să facă puşcărie în România fiindcă este „timid” şi „sensibil”, arată datele obţinute de defapt.ro din surse judiciare din Italia. Acum, avocaţii săi blochează extrădarea pe motiv că a ajuns să evite „petrecerile şi dansul”.

În plus, el ar fi ameninţat cu sinuciderea, după modelul Adrian Năstase, mai scrie publicaţia citată.

Ionel Arsene, preşedintele CJ Neamţ, a fost condamnat definitiv de Curtea de Apel Braşov la 6 ani şi 8 luni de închisoare cu executare pentru trafic de influenţă. Însă el nu a ajuns într-o închisoare din România fiindcă a fugit în Italia, iar autorităţile române încearcă acum să-l aducă înapoi în ţară.

„Nu are încredere în ceilalţi şi nutreşte resentimente faţă de ei pentru că a fost tratat nedrept. Sensibilitatea lui îl face să se simtă uşor rănit.

De asemenea, Ionel povesteşte experienţa de a fi fost atacat, influenţat şi ameninţat de alţii. (…)

Este timid şi se jenează uşor în situaţii interpersonale. Experimentează situaţii noi cu aprehensiune şi evită contactul cu oamenii. Are o aversiune puternică faţă de activităţile de grup, cum ar fi petrecerile, dansul şi divertismentul social, tocmai din cauza dificultăţilor considerabile de a intra în contact cu celelalte persoane”, susţin avocaţii săi.

„Ionel experimentează o stare accentuată de disconfort subiectiv, care derivă în esenţă dintr-o lipsă de încredere în propriile capacităţi de a face faţă stresului emoţional la care este supus”, mai susţin ei.

Într-un dialog cu psihologul, Arsene se plânge că nu mai are dispoziţia necesară pentru a merge la sală şi nu mai are chef să meargă la restaurant : „Înainte voiam să trăiesc, mergeam la sală, eram activ … spune că totul este nedrept, ceea ce i se întâmplă şi că se simte şi speriat … de situaţia de a fi trimis înapoi în România şi de a nu rămâne aici aproape de rudele lui în Italia .. .pentru că nu mai are pe nimeni în România şi toţi cei dragi sunt aici … locuieşte în Italia de 5 ani şi acum viaţa lui este aici lângă familia pe care o are aici (…)

Toată situaţia în ansamblul ei l-a speriat … de exemplu, nu mai puteam să fac sport, nu mai aveam chef de viaţă … nu mai mergeam la restaurant … “.

România are nevoie de o presă neaservită politic şi integră, care să-i asigure viitorul. Vă invităm să ne sprijiniţi prin donaţii: folosind PayPal
sau prin transfer bancar direct în contul (lei) RO56 BTRL RONC RT03 0493 9101 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
sau prin transfer bancar direct în contul (euro) RO06 BTRL EURC RT03 0493 9101, SWIFT CODE BTRLRO22 deschis la Banca Transilvania pe numele Asociația Timpuri Epocale
O presă independentă nu poate exista fără sprijinul cititorilor